Richie Hawtin - 'Trebuie sa fim mai deschisi la minte'

08 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

"Fiecare piesa de astazi ar trebui sa fie considerata o productie in curs", spune Richie Hawtin pentru Beatportal.com. Boss-ul M_Nus Records este de parere ca drepturile de autor de astazi sunt prea restrictive si ca ar trebui ca fiecarei piese sa i se acorde posibilitatea de a fi transformata si editata mai usor.

"Pentru ca muzica electronica sa progreseze, trebuie sa avem o atitudine mai open-minded", spune Richie Hawtin. "Cred ca unui producator ar trebui sa i se dea sansa de a resampla si reedita absolut orice piesa doreste, atata timp cat face asta intr-un mod decent".

Unul dintre cei mai cunoscuti fani ai tehnologiei digitale, Richie Hawtin se gandeste chiar si la a lansa tot catalogul M_Nus Records cu mai multe posibilitati creative pentru public.

"La ora actuala, fiecare producator face o piesa, si apoi se presupune ca aceasta piesa sa fie lasata asa pentru totdeauna. In timp totul se schimba, iar eu cred ca fiecare piesa ar trebui sa fie lasata sa aiba o viata proprie, dupa ce a fost lansata".

Popup detector