Richie Hawtin: 'Nu vreau sa imbatranesc. Vreau sa raman tanar si conectat la pulsul vietii'

08 Noiembrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Desi are 37 de ani, din poza seful M_Nus arata mult mai tanar. Este plin de optimism si vorbeste cu multa incredere despre viitorul muzicii electronice, al mediului inconjurator, al tehnologiei, intr-un interviu pentru revista Mixmag.

Pentru ca este cunoscut in primul rand pentru emblema Plastikman si interesul constant acordat tehnologiei, Richie Hawtin are acest optimism coplesitor ca "tehnologia va salva viitorul". "Am prieteni in toate colturile lumii. Oamenii mai in varsta, in special parintii, nu pot intelege cum pot eu sa intretin relatii de prietenie in modul acesta - insa prezenta fizica nu mai face neaparat conexiunea intre oameni. Solidifica o conexiune, insa nu ai nevoie de ea pentru a mentine acea conexiune".

Marturiseste ca il sperie foarte mult ideea de atunci cand va imbatrani nu va mai putea calatori atat de mult si nu va mai putea mentine conexiunile fizice pe care si le-a creat de-a lungul timpului. Pentru un DJ de talia lui Richie Hawtin, timpul este unul din cele mai importante lucruri. Are totul planificat si mentine o balanta care il ajuta sa nu devina dezorientat cu un orar atat de incarcat.

Dupa Final Scratch si Beatport, Richie Hawtin este de parere ca urmeaza Pacemaker, "o noua cale pentru pustii de astazi de a deveni pasionati de muzica." Insa desi prieteni de-ai lui precum Zip sau Ricardo Vilallobos sustin in continuare cu tarie faptul ca vinilul este superior, Richie il vede ca pe un lucru inutil. Intotdeauna voi fi fascinat de viniluri pentru ca am crescut cu ele. Insa chiar am nevoie de ele? Nu chiar..."

Vazut de unii ca un "ucigas al vinylului", Richie Hawtin ramane in continuare un fan al tehnologiei.

Va recomandam sa cititi interviul integral pe Mixmag in versiunea online, aici.


Popup detector