Recomandare pentru weekend: Traxx - Promomixes 10 - The Music Box

20 Ianuarie 2011 Beat Factor BeatFactor

Site-ul Promomixes.com a revenit in 2011 cu un mix realizat de catre Traxx, care celebreaza sound-ul legendarului club The Music Box din Chicago.


The Music Box a fost unul dintre primele cluburi afterhours de muzica house din Chicago, alaturi de The Warehouse. Clubul a fost deschis de catre Robert Williams, care i-a adus ca DJi rezidenti in Music Box pe Frankie Knuckles si Ron Hardy. Intre cele doua cluburi s-a creat o oarecare rivalitate, pe mai multe aspecte: Ron Hardy isi dorea clubul lui in care sa performeze, refuzand oferta lui Frankie Knuckles, care era rezident la The Warehouse. Pe de alta parte, erau doua categorii diferite de public: in Music Box majoritatea publicului era heterosexual, mixt, iar la Warehouse venea in mare parte lume gay, bine imbracata.


Music Box ramane cunoscut si pentru volumul sunetului extrem de tare, la petreceri. Tot aici s-au auzit pentru prima oara piesele unor artisti consacrati astazi, precum Marshall Jefferson, Larry Heard, Adonis, Phuture (DJ Pierre) si Chip E. Un adevarat Hacienda american, The Music Box s-a inchis in 1988.


Cateva poze din The Music Box, in care apare atat Robert Williams, cat si diversi artisti inca prezenti astazi pe scena, precum si altii care au decedat (precum Ron Hardy), pot fi gasite pe 5 Magazine.


Download Traxx - Promomixes 10: The Music Box


Download Audio interviu


Bonus audio:





Ron Hardy Live @ Music Box, Chicago - 1986 by R_co


Popup detector