Raum - un nou club in Cluj Napoca

23 Februarie 2010 Beat Factor BeatFactor

Raum - un nou club in Cluj Napoca
TAGS:
raum  cluj napoca  cluj  clubbing  maresh 

Weekendul trecut a avut loc deschiderea oficiala a unui nou club in Cluj Napoca, pe nume Raum. Cu o capacitate de circa 150 de persoane si multe surprize, Raum pare sa fie o alternativa serioasa nu doar pe piata cluburilor din Cluj, ci si din toata tara. Beat Factor a fost in inspectie, asa ca iata ce are de oferit noua locatie.


Locatia este o casa construita in anul 1718, in fosta cetate a Clujului, situata pe dealul cetatii, deasupra orasului, dar chiar in centrul sau. Casa este chiar pe "buza" dealului, de unde ai parte de o panorama foarte misto, avand la dispozitie tot centrul orasului. Ca sa ajungi la locatie, trebuie sa urmezi o poteca ce pleaca din parcarea hotelului Belvedere, spre un palc de copaci, care camufleaza destul de bine casuta cu pricina.


Raum are o capacitate de aproximativ 150 de persoane. Nu exista mese, canapele sau jocuri de lumini. Este constituit dintr-o singura incapere si este foarte generos in inaltime, ajungand pana la 4 metri. Sunetul consta intr-o linie complexa marca Nexo.


Una din noutatile cu care vine clubul o reprezinta un bar multitouch, de 4 metri lungime, fabricat de catre proprietari, bucata cu bucata; ce "stie sa faca" puteti descoperi singuri, din filmuletele de mai jos.









more here


Raum vine din germanul 'spatiu'. "Trebuia gasit ceva simplu si abstract, care sa inglobeze toate cuvintele definitorii ale acestui club - simplu, exclusivist, intrigant, retras si functional", spune Alex Maresh (unul dintre proprietarii clubului) pentru Beat Factor.


Raum este de fapt un playground pentru cei care vor sa asculte muzica si deci artisti noi, care alte cluburi nu o sa aiba niciodata curajul sa ii aduca, un spatiu care nu tolereaza prostul gust, masa si canapaua sau ultimul top 10 de pe Beatport atat de bine vandut.



Inca de la inceput, Raum a optat pentru o clientela care sa fie in primul rand iubitoare de muzica electronica. "Vrea sa atraga lumea casual, inteligenta si in acelasi timp decenta sau "indecenta" intr-un mod placut vederii". Accentul se pune pe calitate si nu cantitate, fie ca vorbim de segmentul house / disco / techno, sau drum and bass / dubstep / breaks / funk.




foto credits: clujlife.com & partytude.ro


Intrarea se face exclusiv pe baza de lista sau invitatie. Ca sa poti sa ajungi pe lista ar trebui sa dai un add pe facebook, sau sa intri pe site, raumclub.ro (care o sa fie gata saptamana aceasta), sau chiar sa te prezinti la fata locului si cineva de la intrare o sa aiba grija ca sa ajungi pe lista (pe sistemul face-control).


"Din punct de vedere muzical, va exista intotdeauna diversitate, si nu ne vom bloca pe anumite genuri de muzica sau de petreceri, drept urmare in Raum o sa poti intalni artisti ca Violett (Buenos Aires/ AR), Dario Zenker (Munich / DE) dar si Tom Wilson, Ufe si Zicu, Blanoz sau Rapala alaturi de rezidentii Thommy, Just D'Light, Marwan, Electroclown si Alex Maresh."



Popup detector