Primii artisti anuntati pentru Rokolectiv 2011

12 Ianuarie 2011 Beat Factor BeatFactor

Cea de-a sasea editie a Rokolectiv, festival de muzica electronica si arte conexe, va avea loc intre 14 si 17 aprilie 2011 in Bucuresti, cu concerte, performance-uri, instalatii, proiectii de film si altele.


Printre primele confirmari se numara: Zombie Zombie, din nou la Bucuresti cu cel mai nou proiect al lor bazat pe muzica filmelor lui John Carpenter, Elektro Guzzi, trio-ul techno instrumental, Oneohtrix Point Never, unul dintre cei mai aclamati artisti in 2010, duo-ul de "hauntologisti" Demdike Stare si o aparitie speciala a lui Montgomery Clunk.


Mai multe detalii in curand.





"Chitaristul Bernhard Hammer, basistul Jakob Schneidewind si percutionistul Bernhard Breuer fac impreuna de sase ani piese care te ridica si te coboara, te tensioneaza si te relaxeaza si au groovul oricarui instrument electronic, numai ca, elemente precum cele de minimal si dub sunt create analog. Nu exista loop-uri sau materiale preinregistrate, sunt doar variatiuni imprevizibile generate dintr-un bass organic, in timp ce chitara loveste puernic cu techno. Ei isi spun tanzband, “tanz” insemnand “dans”, eu i-as spune mai de graba, techno getto funk de dans (desi de dans in aceste conditii pare a fi pleonasm). Avem si jazz. Odata ce ritmul de 4/4 este constant, ceilalti doi cresc tensiunea treptat, dar isi pun instrumentele mai mult in slujba atmosferei decat a melodiei", spune fgm.




elektro guzzi recording their latest album from Karin Hammer on Vimeo.


Popup detector