Primele impresii la cald despre editia 2009 a TM Base

20 Octombrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Primele impresii la cald despre editia 2009 a TM Base
TAGS:
festival  tm base 

Corespondentul BF la editia din acest a festivalului TM Base povesteste intr-un scurt rezumat primele impresii, la cald, despre editia din acest an a festivalului. Spre sfarsitul acestei saptamani veti putea lectura un reportaj / feature detaliat, cu lux de amanunte. Pana atunci, lectura placuta.



Proaspat intors de la TmBase sunt foarte multe de spus despre fest. Fiind inscrisi in campul muncii am ratat ziua de joi. Ziua de vineri a inceput cu TRG care a avut unul dintre cele mai fresh seturi pe care le-am auzit in ultima vreme, auzindu-se deasemenea vechile si mai noile sale productii. Suie Paparude au avut o evolutie marcata de multe productii noi dar si de acum legendarele “Razboinicul luminii” sau “Pentru inimi”. Legenda Palotai - parca un mix marcat prea mult marcat de hituri pentru unii sau un set de festival pentru altii.


Ed Solo a inceput parca putin prea jos ca tempo insa evolutia nu poate fi contestata. Cei doi Ragga Twins au revenit dupa multi ani la TmBase de data aceasta cu Ed Solo in loc de Deekline. Prestatia celor doi a insemnat practic show-ul serii de vineri desi uneori parca interventiile nu au fost tocmai inspirate. Asta e insa alta poveste. Bassface Sascha a inceput dur ceea ce parca pe la 6 dimineata ne-a si pus pe drum.


Seara de sambata a inceput cu unul dintre cele mai inspirate seturi de broken beats auzite in ultima vreme, mult Jagger si positive vibe. Au urmat live-ul celor de la True Ingredients care au reusit o prea buna comunicare cu publicul confirmand inca o data ca parca exista alt feeling atunci cand cei de pe scena “interpreteaza” ceva. Urmatorul pe lista, Netik, a fost revelatia serii. Un set extrem de energic si plin cu de toate.


High Contrast sau creatorul a multor piese sau remixuri care au marcat existenta drumandbass-ului, prezent pentru prima data in minunata noastra tara, si-a facut aparitia pe scena in jurul orei doua. Incepand cu MGMT si continuand cu o pleiada de alte piese ceea ce dumnealui a prestat acolo inseamna o experienta pe care o recomandam oricarui ascultator ahtiat sau nu de drumandbass.


The Qemists au insemnat un periplu prin mai multe stiluri si inca unul destul de inspirat.


Gojira a inceput sa presteze dupa 5:30 duminica dimineata avand un set care parca a fost un fel de rezumat al intregului festival: selectie, vibe si bineinteles cate un hit aruncat din cand in cand. K-lu a revenit pentru finalul apoteotic ultima piesa (Prodigy – One love) facandu-ne sa ne gandim ca TmBase ramane un reper a tot ce a insemnat, inseamna si va insemna muzica electronica in Romania. Pacat insa ca vibe-ul nu mai e tocmai la fel ca in anii trecuti.


words by Cristi Kuszai



Popup detector