Previziuni blogosferice: Minimal-ul a murit, long live house music

23 Decembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Previziuni blogosferice: Minimal-ul a murit, long live house music
TAGS:
house 
Din ce in ce mai multa lume mai mult sau mai putin avizata a ajuns la concluzia ca stilul de muzica dance electronica denumit generic "minimal" care ne-a invadat cluburile in urma cu cativa ani, a murit. Este inlocuit cu succes de catre un noul val de muzica house, proaspat si acaparant.

Fie ca vorbim despre deep house, chicago house, acid house, minimal house, funky house, garage, tribal house, tech-house si alti hibrizi muzicali, tendintele in 2009 sunt relativ clar trasate: vom avea parte de muzica house, la nivel mainstream. Asta se poate vedea si din numarul de participanti prezenti la ultimele petreceri care au avut loc in cluburile importante de profil din Bucuresti, pe de o parte, iar pe de alta parte tendinta DJ-ilor rezidenti din tara de a se alinia "noului val" (de altfel mare parte din piese lansate in urma cu cel putin zece - cincisprezece ani).

Tratat strict din punct de vedere al curentelor muzicale care navalesc deodata in Romania, acest aspect se pare ca va domina ideologia DJ-ilor in 2009. Aflati in pragul unei scene muzicale de tranzitie si inca slab consolidata, caracterul "mainstream" al noului val muzical a inlocuit diversitatea muzicala, lucru care oricum nu ar putea fi castigat in doar cativa ani de ingurgitare de clubbing la foc automat.


Popup detector