Pink Martini revine la Bucuresti

20 Octombrie 2009 Create It BeatFactor

Pink Martini revine la Bucuresti pentru a sustine un concert pe 22 noiembrie, la Teatrul National de Opereta, se arata pe site-ul oficial al trupei, care, pe 27 octombrie, va lansa albumul "Splendor in the Grass".

Trupa a mai concertat in Capitala in 2007, in cadrul turneului de promovare a albumului "Hey Eugene!", show-ul fiind sold out.

Cu un sound ce imbina influente variate, de la cuban-jazz si muzica de camera pana la marsuri braziliene si soundtrack-uri de filme noir, cei 11 membri ai orchestrei Pink Martini, din Portland, Oregon, si-au etalat repertoriul multilingvistic pe scene din intreaga lume.

Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formatiei, in 1994, pe vremea cand era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" Pink Martini, iar repetitiile din camera de camin - ariile de Verdi si Puccini interpretate de Forbes si acompaniate de Lauderdale la pian - au reprezentat inceputul colaborarii celor doi.

Prima piesa a formatiei, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", a devenit instant un hit in Franta si a dat numele primului album Pink Martini. Lansat in 1997, "Sympathique" a primit discul de platina in Franta si pe cel de aur in Elvetia, Grecia si Turcia. Succesul a fost confirmat sapte ani mai tarziu de cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat in Germania, Franta, Canada, Grecia si Turcia.

"Hey Eugene!", cea mai recenta aparitie discografica semnata Pink Martini, ofera ascultatorului o calatorie in jurul lumii, un "studiu arheologic al muzicii, imbinand melodii si ritmuri din diferite parti ale globului pentru a crea un sound modern", dupa cum spune Thomas Lauderdale.

"Splendor in the Grass" este cel de-al patrulea album de studio al formatiei.


Sursa: Mediafax


Popup detector