Pentru Bucuresti, techno din orase cu litera B

16 Noiembrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Weekendul acesta, la Martin, ploua cu techno. Fie ca e cel mai bun din sud-estul Europei, fie ca este minimal techno de calitate, direct din Barcelona, vei dansa si astazi, si maine, pana la ora cand pe Stefan cel Mare vor incepe sa mearga tramvaiele.

In timp ce orasul Berlin s-a infipt in scena minimal techno, Serbia vine puternic din spate cu un techno mult mai dur. Cel mai popular DJ al sarbilor, Marko Nastic, va pune muzica in aceasta noapte, alaturi de Dejan Milicevic. Amandoi s-au nascut la Belgrad, iar acum 11 ani au fondat impreuna organizatia Adolescentii Techno Punk. Nastic detine trei labeluri, printre care si prima casa de discuri sarbeasca de minimal techno, Recon Warriors.

Maine veti vedea, dansand, de ce spaniolul Paco Osuna inseamna suflet de minimal techno. S-a nascut la Barcelona, pune muzica de 13 ani si este unul dintre cei mai buni DJ de la el din tara. Are locul asigurat in Ibiza, insula care inca scrie o parte din istoria muzicii electronice, unde detine o rezidenta la clubul Amnesia, din 1999. Aici l-a cunoscut pe Sven Vath, DJ-ul care si-a pus amprenta asupra carierei sale de artist si care l-a prezentat echipei de la agentia de booking Cocoon. A fost primul spaniol parte din aceasta trupa de artisti, care devasteaza muzical Europa. A renuntat insa acum cinci ani, si la Cocoon, si la muzica house si a ales techno.

A scos piese si remixuri la cele doua labeluri ale maestrului Richie Hawtin, Plus 8 si M_nus. Vorbeste engleza prost, ca majoritatea spaniolilor. Muzica sa are un groove incredibil, iar de la anul planuieste sa abandoneze DJ set-urile si sa faca numai live act-uri. Tot 2008 va aduce din partea producatorului albumul de debut.

Credits: ioanamoldoveanu.ro & freshgoodminimal
Sursa: Compact de Bucuresti (compact.info.ro)


Popup detector