Paul van Dyk: "Nu mai exista nicio scuza pentru piraterie"

14 Mai 2010 Create It BeatFactor

Paul van Dyk, producatorul si DJ-ul german si-a facut publice teoriile legate de pirateria muzicala si a afirmat ca nu mai exista nicio scuza pentru downloadul ilegal.

"Exista o multime de modalitati legale de a procura muzica", spune PVD. "In urma cu cinci sau sase ani era foarte dificil sa gasesti muzica electronica decenta online, dar acum exista atat de multe modalitati incat nu mai exista nicio scuza pentru a descarca ilegal", continua DJ-ul.

Potrivit lui PVD, fanii muzicii au devenit atat de obisnuiti cu muzica gratis incat nu mai au motivatie de a cumpara un disc, ceea ce afecteaza mult industria noilor artisti.

"Din cauza lipsei muzicii pe piata pentru o perioada lunga de timp, oamenii s-au obisnuit cu ideea ca muzica este gratis, iar eu consider ca este important sa inteleaga ca majoritatea oamenilor care fac muzica traiesc din productia muzicala, iar daca nu vor mai putea sa sustina aceasta meserie, vor fi nevoiti sa se intoarca la un job normal, ceea ce omora creativitatea", explica Van Dyk intr-un interviu pentru Ibiza Spotlight.

"Este perfect adevarat ca venitul unui producator vine mai mult din gig-uri decat din vanzarile de muzica, insa, din 100 de DJ, cativa trebuie sa traiasca din productie. De exemplu, eu pot trai din DJing, insa in acelasi timp trebuie sa-mi asum responsabilitatea de a investi o multime de bani in artisti noi, pentru ca simt ca au potential si ca ar trebui auziti".

Words of wisdom.


Popup detector