Pastilele Ecstasy, mai sigure decat aspirina?

08 Ianuarie 2008 Beat Factor BeatFactor

Richard Brunstrom, un politist sef din North Wales, Marea Britanie, a precizat pentru BBC ca aspirina este mai nociva decat ecstasy-ul. 'Ecstasy-ul este o substanta remarcabil de sigura - mult mai sigura decat aspirina'.

"Daca ne uitam la sondajele guvernului asupra deceselor, vom gasi ca ecstasy-ul, in comparatie cu multe alte substante - legale sau ilegale - este comparabil o substanta sigura, foarte putin nociva."

Cotidianul The Independent isi pune intrebarea daca pastilele ecstasy ar trebui legalizate sau nu. Argumentul pro este datorat faptului ca s-au inregistrat foarte putine decese de la ecstasy, insa totodata, argumentul contra este acela ca pastilele chiar pot distruge creierul.

Daca aruncam un ochi mai in "interiorul" breslei, ecstasy-ul ar trebui legalizat, in opinia multora. Printre ei se numara si DJ-ul britanic Lee Burridge, care a declarat pentru Beat Factor ca nu intelege de ce nu se legalizeaza pastilele ecstasy. "Cand vine vorba de muzica dance, lumea are impresia ca toti artistii se drogheaza. Nu consider ca drogurile sunt neaparat un lucru rau. Fara acestea, nu ar fi existat muzica buna. Desigur, scena dance este o tinta usoara. Insa gasesti si avocati sau oameni importanti, ce consuma droguri in timp ce asculta Alanis Morissette:). Este trist faptul ca nici o fundatie guvernamentala nu are curajul sa legalizeze pastilele precum ecstasy. Inteleg de ce este ilegal, insa exista probleme mult mai mari pe lumea asta."

Citeste si Cele mai utilizate droguri.


Popup detector