Parteneriatul dintre Ableton si Serato rivalizeaza cu noul Traktor Scratch Pro

20 Octombrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Ableton si Serato, cele doua nume mari de software ale DJ-ingului digital, isi unesc fortele si spera sa creeze cea mai buna solutie pentru performurile live computerizate. Combinand editarea audio excelenta, de care beneficiaza Ableton si sistemul de vinyl digital oferit de Serato, cele doua companii spera sa detroneze noul software Traktor Scratch Pro.

Ableton Live a avut intotdeauna o interfata controversata si multi au facut glume de genul DJ-ul isi verifica mailul?, iar Serato a pierdut incet incet teren fata de Traktor in ultimele luni, dupa ce Richie Hawtin si Grandmaster Flash au preluat imaginea brand-ului.

Aceasta colaborare ar putea duce la un produs care va da posibilitatea DJ-ului sa inventeze o infinite de loop-uri ale Ableton-ului, folosind Serato. Ableton si Serato au diferite contributii pentru dezvoltarea muzicii moderne declara Gerhard Behles de la Ableton. Dar ambele companii cred ca un software trebuie sa fie usor de folosit si cel mai important sa poata fi folosit in club, cat si in studio.

Ableton nu a avut niciodata un raspuns pentru DJ-ii care vor controlul vinyl-urilor si decat sa incercam sa implementam sistemul Serato, mai bine ne asiguram ca produsele noastre sunt compatibile. Steve West, reprezentatul Serato declara ca dupa ani de discutii, suntem incantati sa anuntam colaborarea cu Ableton. Este incredibil sa ne gandim la ce vom avea de oferit DJ-ilor si producatorilor.


Popup detector