Noi confirmari in programul B'ESTFEST Summer Camp

02 Iulie 2012 Beat Factor BeatFactor

Cinci noi nume se alatura artistilor confirmati in line-up-ul editiei B’ESTFEST Summer Camp din acest an: Meeloox, Sophisticated Lemons si Backstage Hero (Romania), alaturi de DJ CA:RO (Marea Britanie), Ostava din Bulgaria si Lucky Funeral din Grecia (care ii va inlocui in program pe macedonenii de la Point Blank).


Programul complet al festivalului, precum si mai multe detalii despre editia de anul acesta a B’ESTFEST Summer Camp sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului, www.bestfest.ro, precum si in aplicatia mobila de iPhone (disponibila in App Store).

Ostava este una dintre cele mai cunoscute si apreciate trupe de rock alternativ din Bulgaria. Incepandu-si activitatea muzicala in anii `90, Ostava a devenit de-a lungul timpului un nume reprezentativ pentru scena muzicala locala, deschizand concertele unor artisti precum Ladytron, Ian Brown, Placebo sau Lenny Kravitz, si fiind prezenta cu show-uri explozive in cadrul unor festivaluri europene precum Sziget (Ungaria), Exit (Serbia), European Club Night (Germania). La B’ESTFEST Summer Camp, Ostrava va canta in prima zi de festival, 6 iulie, pe scena Coca-Cola.

Originara din Grecia, trupa Lucky Funeral s-a nascut in anul 2007, fiind la promotoarea unui mix inedit de influente rock, metal, grunge si sludge. Desi drumul muzical al trupei nu a depasit inca 5 ani, aceasta se poate lauda deja cu un palmares impresionant ce include peste 120 de show-uri live si colaborari cu nenumarate trupe precum Pentagram, Clutch, Eyehategod, Orange Goblin, Kylesa, Church Of Misery, Tankard, Nightrage, Septic Flesh, Monarch!, Nightstalker, Psycho Choke, Dark Castle, Spice sau the RJ Band. Lucky Funeral va canta in cadrul B’ESTFEST Summer Camp pe 7 iulie, in locul trupei Point Blank. Trupa din Macedonia a fost nevoita sa-si anuleze concertul de la B'ESTFEST din cauza unor grave probleme de sanatate ce afecteaza familia unui membru al trupei, transmitand scuze publicului roman pentru faptul ca nu vor putea ajunge in Romania pe 7 iulie.

Meeloox este un tanar DJ autohton care s-a remarcat pentru inclinatia catre mixuri de Breakbeat, Breaks, Big beat, Fidget, Baltimore, Ghetto, Funk, Dubstep, DNB, Electro (Bass Music). De-a lungul carierei sale, a mixat alaturi de Krafty Kuts, Stanton Warriors, Dub FX, Deekline, Aquasky, Jay Cunning, Krazy Baldhead, Lebrosk, Pimpsoul, Mooqee, Whistla, Zombie Disco Squad, Tomb Crew, DJ Finny & MC Coppa, Mesmer, TRG si Delimentary, fiind prezent in line-up-ul unor festivaluri precum Summer Break, TM Base, Sirnaville sau Delahoya. La B’ESTFEST, Meeloox va mixa in Freedom Music Dance Arena pe 7 iulie, in cea de-a doua zi de festtival.

Sophisticated Lemons este o trupa tanara de indie alternative din Bucuresti, ce ii are in componenta pe Radu Osaciuc (voce, chitara ritm), Andrei Dragusanu (chitara solo, backing vocals), Alex Marinescu (bass) si Andrei “Spike” Popa (tobe). Dupa zecile de concerte de pe scenele cluburilor underground din capitala, dar si numeroase alte orase din tara, cei patru au hotarat la sfarsitul anului 2011 sa inregistreze primul album, acest material fiind asteptat sa iasa pe piata in toamta acestui an. Pana atunci insa, cei patru se pregatesc intens pentru primul loc concert la B’ESTFEST Summer Camp, ce va avea loc pe 7 iulie, pe scena Romania Future Heroes.

Backstage Hero a luat fiinta in anul 2009 in Bucuresti, in cei 3 ani de activitate trupa sustinand numeroase concerte in cluburile bucurestene. Stilul muzical abordat este punk rock, influentat de muzica celor de la Blink 182, una dintre trupele preferate ale celor patru membri (Emmanuel – chitara, voce, Robi – chitara, Alex – tobe si Bebe – bass), printre trupele romanesti care le-au inspirat traseul muzical numarandu-se E.M.I.L., Vita de Vie, Coma, OCS, sau Pistol cu Capse. Anul acesta aduce tinerei trupe noi oportunitati, odata cu participarea la B’ESTFEST Summer Camp, pe 6 iulie, pe scena Jägermeister.

CA:RO este castigatorul concursului desfasurat de Drum&Bass Arena si Mixcloud.com, in parteneriat cu Wizz Air. In varsta de doar 20 de ani, CA:RO, pe numele sau Callum Ross, este originar din Bournemouth, Marea Britanie si mixeaza deja de 2 ani, fiind influentat de stilul unor artisti ai genului deja consacrati, printre care si Andy C, Friction sau Mampi Swift. B’ESTFEST Summer Camp nu este singurul festival la care tanarul DJ va mixa anul acesta, fiind confirmat recent si la Outlook Festival in Croatia, cel mai apreciat festival de bass music din Europa. La B’ESTFEST, CA:RO va mixa in Freedom Music Dance Arena, pe 8 iulie, in aceeasi zi cu Andy C si Modestep.

Editia din acest an a B’ESTFEST Summer Camp va avea loc weekend-ul urmator, in perioada 6-8 iulie, in cadrul B’ESTFEST Park din Tunari. Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, pe www.myticket.ro si in retelele afiliate, precum si in aplicatia B’ESTFEST Ticket Shop, la pretul de 125 de lei pentru o zi si 265 de lei pentru trei zile, 15 lei fiind valoarea voucherului de camping. Tinerii de pana in 26 de ani beneficiaza de 50% discount din pretul biletului daca vin in „gasca” de 5 persoane.


Popup detector