Muzica va fi disponibila gratuit in mod legal in viitor

10 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

Un reportaj realizat de Tech Crunch, care include si interviuri cu reprezentanti ai unor importante case de discuri, arata ca in viitor, muzica va fi cu siguranta, in totalitate, pusa la streaming gratuit chiar de catre artisti in colaborare cu casele de discuri. Aceasta se pare ca este directia in care se indreapta tot mai clar actuala industrie muzicala.

Daca in urma cu cativa ani, casele de discuri erau mult mai radicale in privinta download-ului ilegal, in prezent par sa constientizeze ca aceasta directie nu va putea fi impiedicata.

Reportajul sustine ideea potrivit careia casele de discuri se vor alatura diferitelor site-uri, pentru a sustine impreuna difuzarea muzicii catre un numar cat mai mare de ascultatori. Daca muzica ar putea fi downloadata gratuit, in mod legal, accesul la respectivele site-uri ar putea insa sa nu fie gratuit, astfel incat va exista, la urma urmei, un profit atat pentru label cat si pentru site-ul care face posibil download-ul sau streaming-ul.

Autorii reportajului taie, spre sfarsit, entuziasmul amatorilor de muzica gratis: lucrurile acestea se vor intampla in jurul anului 2013.

MetalHead.ro


Popup detector