Muzica electronica, in stransa legatura cu Heavy Metal-ul

18 Februarie 2010 Create It BeatFactor

BeatPortal a sesizat intr-un material faptul ca vineri, 13 februarie, s-au implinit nu mai putin de 40 de ani de la primul release auto-intitulat al trupei Black Sabbath.

In timp ce muzica heavy metal pare foarte distanta de muzica electronica de dans, e bine sa stiti ca aceste doua stiluri sunt mai legate decat credeti - ironic sau nu.

Daca analizam cursul istoriei, ne sare in ochi release-ul Khan si Lary "Black Sabbath Riot Milwakee 1980, un bootleg realizat cu o inregistrare a unui concert Black Sabbath. Sau, daca mai sapam putin, dam peste olandezul Rude 66 si tributul acestuia la Black Sabbath - The Three Faces of Fear.

Evident, cea mai importanta referinta metal in muzica electronica: Metalheadz.

De-a lungul timpului, multi artisti au combinat heavy metal-ul cu muzica electronica, si au nascut astfel o corcitura de stil muzical foarte iubit de multi dintre noi.

Astfel, artisti precum Aphex Twin, T. Raunchmiere, Aardvarck, Motor (cei care trebuiau sa deschisa show-ul Depeche Mode impreuna cu LadyTron) sau chiar Alter Ego nu s-au rusinat sa imbine cele doua stiluri, iar rezultatul este mai mult decat placut auzului si foarte, foarte placut dansului.

Pentru a sarbatorii cei 40 de ani de la aparitia discului Black Sabbath, beatport a alcatuit un clasament al celor mai inspirate piesa nascute din combinatia Heavey Metal si muzica electronica.

Rock on!



Go to Beatport.comGet These TracksAdd This Player



Popup detector