Murphy Jax in premiera in Romania weekendul acesta

20 Octombrie 2011 Beat Factor BeatFactor

Murphy Jax vine pentru prima oara la Bucuresti cu sacosa plina de funk analog brut, acorduri sintetice pulsand de adrenalina si cu ispite de dans trecute prin acid - toate in solida traditie nemteasca a retro-futurismului.


Party-ul are loc sambata, 22 octombrie 2011, in clubul Berlin, iar line up-ul este completat de catre The Model si Indie Jules. De proiectiile video se ocupa Video Retart.


Daca e sa ne luam numai dupa compania selecta pe care o intretine, Murphy Jax are un viitor stralucit. “It’s The Music” a iesit la infama casa olandeza Clone Records (de la care 4Play vi l-a adus in primavara pe dl. Paul du Lac). Vocea veteranului Mike Dunn da piesei aerul ca e descoperita intr-un vechi anticariat din Chicago, in timp ce remixurile lui Legowelt si Alden Tyrell ne readuc cu picioarele pe pereti. “We Dance” s-a bucurat de aprecierea lui Tiga, care a produs piesa la Turbo Recordings.


My Favourite Robot si Hypercolor Records se alatura in 2011 unei serii respectabile de label-uri care ii dau credit. Cat despre vitalitate, Murphy Jax o promite ca antidot la dansul nostru macabru.


Latest tracks by Murphy Jax


No.42 DJ W!LD / MURPHY JAX by Mixmag on Mixcloud


Cei care au avut ocazia sa-l asculte pretind ca Modelul are o capacitate extraordinara de a anima orice petrecere inca de la prima piesa, cu un sound personal inconfundabil si o prezenta pe care cu greu o poti uita. Selectia sa muzicala reuneste piese de elektro pop si techno industrial cu naturalete si eleganta. Nimic surprinzator, daca ne gandim ca The Model colectioneaza casete si viniluri de prin 1991. Riderul sau tehnic include un litru de lapte, impertinenta care ii tine moartea departe.


Iulian Cuculea este omul din spatele aliasurilor INDIE JULES, Jules und Jazper si Digital Nature. Si-a inceput cariera muzicala pe scena trance in 2004 si a debutat un an mai tarziu la Monster Tunes. In 2008 pune brusc punct carierei sale trance si initiaza un proiect de Detroit-techno alaturi de olandezul Jasper van den Ende. Piese sale au intrat in playlist-ul BBC Radio1, in emisiunile lui Judge Jules, Eddie Halliwell si in Essential mix-ul lui Pete Tong. 2011 a fost anul experimentelor NuDisco, Electronica, Indie, odata cu ele luand nastere proiectul Indie Jules, care a atras atentia unor maestri precum Four Tet, Nathan Fake, James Holden, Justus Kohncke, Trentemöller sau Laurent Garnier.


Popup detector