Munk: DJ, producator si fondator al label-ului electro Gomma

08 Ianuarie 2013 romania bestmusic Best Music

Munk, pe numele sau real Mathias Modica, este un DJ si producator german care detine impreuna cu Jonas Telonius Imbery cea mai importanta casa de discuri Indie Disco & Future House, numita Gomma, label sub care si activeaza.


Cei doi au vrut sa faca un label deosebit, care combina diferite influente, stiluri si cocheteaza cu arta si ilustratiile, iar in acest sens au colaborat cu garficieni si oameni din lumea artei sau a modei underground. Astfel label-ul si-a construit o puternica identitate muzicala si vizuala, adunand sub ediga lui artisti din toata lumea care incearca sa faca o muzica noua, departe de clisee si trenduri plictisitoare.


Actualmente baza de fani a lui Mathias si a casei Gomma este in continua crestere si este prezenta la lansarile acesteia.


Initial, Munk era un duo format din fondatorii Gomma, insa in acest moment este proiectul solo al lui Modica.


Munk a lansat cu Gomma unele dintre cele mai tari productii muzicale din scena Indie House. Printre ele se numara "Kick Out The Chairs!", o colaborare cu solistul James Murphy din trupa LCD Soundsystem, sau "Ce Kool", o colaborare cu DJ Chloe.


Amatorii genului cunosc cu siguranta "La Musica", piesa lansata in ultimii ani pe care au inclus-o in setlisturile lor numerosi artisti, printre care Erol, Annie Mac, Tim Sweeney, Luciano sau Ellen Alien.


Cel mai recent album semnat de Munk se numeste "The Bird And The Beat" si a fost lansat in martie 2011, mixat de Etienne de Crecy si Jan Driver de la BoysNoize.


Modica face si design de tricouri, videoclipuri artistice si organizeaza expozitii in intreaga lume (The Mondo Gomma Shows). In plus, piesele lui sunt folosite si in filme sau pe fundalul prezentarilor de moda.


Anul 2011 si l-a petrecut mergand in turneu ca DJ, dar si cu live band-ul Munk, prin America de Sud, Asia si intrega Europa, iar in 2012 finaliza noul sau album intr-un studio din Berlin. Despre noul material nu se stiu multe insa.


Munk a fost invitat pentru prima oara la un eveniment promovat din Romania anul trecut, iar pe 25 ianuarie 2013 va pune muzica in Control Club din Bucuresti, cu Gemini Bros in deschidere, sub egida Beatfactor Sessions.


Bilete la Beatfactor Sessions cu Munk & Gemini Bros @ Control Club 25 ianuarie 2013


Facebook event





www.gomma.de/munk

www.soundcloud.com/MunkGomma

www.facebook.com/MunkMusic


Popup detector