Moby, suparat pe casa de discuri EMI

01 Octombrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Artistul american Moby (pe numele adevarat Richard Melville Hall) a postat recent pe site-ul lui o scrisoare deschisa catre casa de discuri EMI, de care apartine de aproximativ 15 ani (prin contractul cu Mute Records, sub-label al EMI). Moby este suparat ca muzica sa (si a altor artisti din aceasta arie muzicala similara) nu este disponibila pe magazine online precum Beatport.

"De un an tot ii intreb pe cei de la EMI de ce muzica mea (si a altor artisti) nu poate fi cumparata de pe site-uri precum Beatport, si inca nu am primit un raspuns satisfacator", marturiseste Moby.

Moby mai spune ca exista multi DJi care cumpara CD-uri si vinyl-uri, insa si mai multi isi cumpara muzica de pe magazine online precum Beatport. "Faptul ca EMI refuza sa vanda muzica pe acest gen de site-uri inseamna practic ca mii si mii de DJi nu au acces la muzica mea si a altor artisti de la label (precum Massive Attack, The Chemical Brothers si altii, fara sa mai punem la socoteala remixuri pentru trupe precum radiohead sau Coldplay".

"Scrisoarea" completa o gasiti AICI.

Extinzand subiectul, este destul de clar de ce cei doi membri de la Thievery Corporation spuneau intr-un interviu ca refuza sa lucreze cu casele de discuri mari, pentru ca astfel cariera lor muzicala ar esua. "Atunci cand semnezi cu o casa de discuri mare, lucrezi practic pentru ei. Atunci ei iti spun ce sa faci; ei decid ce relatie trebuie sa ai cu presa, unde sa concertezi, cat marketing trebuie sa faci. Casele de discuri se asteapta intotdeauna la vanzari foarte mari", spune Eric Hilton pentru Beat Factor.


Popup detector