Minus - in deschiderea concertului Underworld si Gorillaz

30 Octombrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Artistul roman Minus va concerta in deschiderea trupelor Underworld si Gorillaz, in cadrul evenimentul The Mission ce va avea loc la Sala Polivalenta din Bucuresti vinerea viitoare, 6 noiembrie.


Minus vine din Constanta si face muzica electronica experimentala de mai multi ani. Intre proiectele sale ceva mai recente mentionam si colaborarea cu Ion, ce a dat nastere la Minus & Ion (o aprte din performance-ul celor doi din cadrul Rokolectiv 2009 il puteti asculta la pagina de mixuri).


Notabila este insa si colaborarea lui Minus cu Red Bull Music Academy, ce va incepe din 2010. Minus este astfel al doilea artist roman (dupa TRG) care colaboreaza cu bine cunoscutul brand RBMA.


Puteti urmari un interviu video pentru BeatFactor cu unul dintre membrii trupei Underworld AICI. Pretul unui bilet este de 50 RON in avans pe bilete.ro si alte puncte de vanzare care vor fi anuntate in curand, si 75 RON la intrare.


Gorillaz este unul din cele mai inedite proiecte muzicale ale anilor 2000 si, in acelasi timp, unul dintre cele mai imaginative. Daca te uiti doar la clipurile lor animate, intelegi ca membrii trupei sunt 2-D, un vocal cu o freza simpatica, Murdoc, un basist obsedat de malefic, Russel, un tobar gigantic care ocazional devine dansator zombie si Noodle, o chitarista japoneza minora care stie si karate de exceptie in acelasi timp. Evident, vorbim aici de o trupa virtuala cu un succes imens creata parca anume pentru generatia MTV. Liderul proiectului este legenda brit-pop Damon Albarn care si-a propus sa faca si altceva decat Blur si astfel a ajuns la colaborarile intensive cu producatorul de hip-hop inovativ Dan "The Automator" Nakamura din care a rezultat primul album "Gorillaz" (2001) devenit best-seller si apoi cu producatorul underground Danger Mouse care a dus la "Demon Days", un alt album-hit, in 2005. Piesele de pe albumele trupei se duc intr-o varietate de directii: hip-hop, brit pop, dub, electronica, un mix care a atras aprecierea publicului larg dar si a criticilor pretentiosi de muzica.


Popup detector