Mini interviu cu Snuff Crew

31 Mai 2012 Beat Factor BeatFactor

Mini interviu cu Snuff Crew
TAGS:
snuff crew 

Povestea proiectului muzical Snuff Crew poate fi (cu greu) sumarizata in 5 expresii, insa acesta e adevarul.


Misteriosul duo Snuff Crew a debutat in 2008 la Gigolo Records, cu un excelent album reprezentand o oda adusa acid house-ului si sound-ului old school. Pe majoritatea pieselor se poate regasi sunetul legendarului sintetizator TB 303, cunoscut ca fiind unul din ingredientele secrete pentru productia de acid house.


Doi ani mai tarziu, Snuff Crew lanseaza Snuff Trax, propriul lor record label. Noul label este destinat in principal muzicii lor si a celor apropiati lor si opteaza pentru un sound distinct, undeva intre acid house si Chicago house, cu o puternica injectie de "jack". Label-ul are deja, la ora postarii acestei minunate stiri, trei release-uri.


Cei doi producatori nemti apar intotdeauna cu masca in public, marturisind ca prefera sa lase muzica sa vorbeasca in locul lor si refuzand astfel sa-si dezvaluie adevarata identitate. In materie de productii lansate deja, cartea lor de vizita mai include casele de discuri Hour House Is Your Rush Records, Playhouse si Nature Records.


Snuffing


Snuff-ul din numele nostru vine de la genul ala de tutun care iti reimprospateaza nasul, atunci cand prizezi. Se numeste Snuff. Eins, unul din membri, obisnuia sa prizeze tutun atunci cand am infiintat proiectul, asa ca a venit cu ideea numelui de Snuff Crew. Fireste ca nu avem nimic de impartit cu filmele Snuff.


Jacking


Jacking e minunatul mod in care te misti pe muzica si dansezi ca si cand nimeni nu s-ar uita la tine (nu ca ar conta in vreun fel daca se uita!) Este o experienta pentru tot corpul si e grozav sa te bucuri de muzica, fie ca esti pe ringul de dans sau in spatele pupitrului, pe scena. Probabil ca fanii minimal techno nu vor intelege niciodata ce inseamna acest concept de "jacking".


Miscarea Chicago


Soundul Chicago house din anii '80 este una din influentele noastre majore. Ne face fericiti si ne inspira muzica ce provine din valul acesta, dar si din cel de-al doilea val de Chicago house, din anii '90. Suntem recunoscatori pentru ca am avut oportunitatea de a lucra cu artisti precum Tyree Cooper, Robert Owens sau Mr K' Alexi Shelby. Interpretarea noastra la piesa Jack the Bass a lui Farley Jackmaster Funk (din 1985), lansata la Sci + Tec, este un tribut adus orasului Chicago si sound-ului Chicago house.



Hardware analog de la Roland



Chiar daca lucram cu Macbook-uri si software-uri pe scena si in studio, avem si cateva dintre sculele de la Roland si ne vom tot cumpara in anii ce urmeaza. Sunt pur si simplu magice.


Cultura de club



Este minunat atunci cand oamenii danseaza pe muzica buna si se simt bine la o petrecere tare, intr-o locatie si mai tare. Ne incanta foarte mult atunci cand mergem sa performam in locuri noi si cand descoperim cultura locala de club.



Popup detector