Mika a adus magia pe scena Orange Summer Party

26 Iulie 2010 Beat Factor BeatFactor

Mika a adus magia pe scena Orange Summer Party
TAGS:
Mika  orange  PrePay  cut copy 

Dupa cum am promis, echipa Beatfactor a fost la concertul Mika din acest weekend. Evenimentul a avut loc sub egida celei de a cincea editii a Orange PrePay Party si potrivit organizatorilor in fata scenei s-au aflat aproximativ 20000 de oameni.


Pana la a incepe a descrie nebunia care a cuprins plaja H2O din Mamaia in timpul recitalului lui MIKA, voi spune ca am avut parte de un eveniment lejer, spectaculos, extrem de bine pus la punct. Cand spun aceste lucruri ma refer la tot ceea ce tine de un eveniment de o asemenea anvergura, de la linia de transport gratuita pusa la dispozitia publicului pentru a ajunge la locatia concertului, la impartirea echilibrata a zonelor destinate festivalului, la confortul sporit asigurat membrilor presei si a invitatilor speciali dar si la aprovizionarea indestulatoare a standurilor cu racoritoare si bauturi alcoolice din perimetrul destinat publicului.


Asa cum am mentionat si mai sus, am avut parte de un public numeros, in conditiile in care in acelasi timp, la numai cateva zeci de kilometri mai spre Sud avea parte Liberty Parade 2010. Varstele participantilor la spectacol au variat intre 5 si 60 de ani, multi dintre cei prezenti venind cu familia. Cum era si de asteptat, balanta s-a inclinat catre varsta tanara si astfel, datorita exploziei de energie caracteristica lor, concertul a avut parte de un public cu adevarat incendiar care a participat alaturi de artisti pe toata perioada evenimentului.


In deschiderea concertului am avut parte de recitalul trupei australiene Cut Copy, acestia pregatind cu succes terenul pentru headlinerul zilei, MIKA. Am avut surpriza de a recunoaste multe dintre piesele acestora.


MIka a avut parte de un recital exploziv, plin de miscare, in care a schimbat pe putin 10 costume, in care a comunicat aproape constant cu publicul care pur si simplu ii sorbea fiecare cuvant. Dupa a cincea piesa, intr-un moment in care publicul era deja in al noua-lea cer, Mika s-a adresat lor exact asa cum cititi in continuare "Ce mai faceti? Ati obosit? Show-ul de-abia a inceput!!!" intr-o romana aproape perfecta. Dialogul bilingv a continuat apoi pe toata perioada concertului, artistul exprimandu-si gandurile atata in engleza natala cat si in romana.


Artistul a cantat melodiile sale bine cunoscute: Lolipop, Relax(Take it Easy), Big Girl, Stuck in the Middle, Happy Ending, iar publicul a fredonat alaturi de el fiecare cantec. Pe toata perioada recitalului conexiunea public-artist a fost una de nedescris.


Decorul scenic a fost unul simplu, asezonat cu flori de "floarea soarelui", Mika si trupa lui alergand si dansand aproape constant printre rampe. Impreuna cu efectele luminoase si costumele purtate de artisti, sunetul impecabil si vocea calda a lui MIka au dus la crearea unei atmosfere magice. Recitalul a culminat cu aparitia pe scena a unui grup de fete ce au fost alese in mod special chiar de mama lui Mika. Acestea au dansat imbracate in costume de vrajitoare pe sunetul ultimei melodii din concert.


Recitalul s-a terminat cu un moment in care Mika si-a "impuscat" pe rand membrii trupei, pentru ca apoi sa adreseze un ultim cuvant audientei, "Va rog sa ma scuzati! Am uitat!", cazand si el apoi rapus de aceeasi arma care i-a pus la pamant pe ceilalti.


In urma cererilor publicului, Mika a continuat recitalul, spunand ca "Nu vedeti, sunt eu Mika si am murit, nu pot sa va mai cant, caci si ceilalti membri ai trupei sunt la fel de morti ca si mine!" BIss-ul ce a urmat le-a mai adus o data pe scena pe cele 10 norocoase imbracate in vrajitoare, pentru ca seara sa se incheie intr-un fenomenal foc de artificii.


Pentru a vedea poze de la recitalul MIKA, apasa aici.


Vlad Piriu pentru Beatfactor.


Popup detector