Microsoft si Sony incearca sa bata Nintendo Wii

01 Iunie 2009 Beat Factor BeatFactor

Microsoft si Sony incearca sa bata Nintendo Wii
TAGS:
nintendo  microsoft  Sony 

Microsoft va lansa o consola de jocuri video bazata pe senzori de miscare, ce ar urma sa fie mai sofisticata decat Nintendo Wii, actualul lider de vanzari in domeniu.

Noua consola va fi prezentata luni, in premiera, la Electronic Entertainment Expo (E3), relateaza Financial Times.

In cadrul aceleiasi expozitii, Sony va lansa noua versiune a PlayStation Portable, numita PSP Go, care nu are nevoie de disc optic de stocare. Scopul sau este sa atraga utilizatorii consolei portabile Nintendo DS.

De la lansarea sa, in noiembrie 2006, Nintendo a vandut 50 de milioane de unitati Wii, fata de cele 30 de milioane de unitati de Xbox 360, vandute de Microsoft, sau 23 de milioane vandute din Sony PlayStation3.

Vanzarile Wii au scazut insa cu peste 50 de procente. In Statele Unite, in luna aprilie, s-au vandut 340.000 de milioane de unitati, fata de 714.000 de unitati in anul precedent.

Astfel, principalii rivali, Microsoft si Sony, vad o adevarata oportunitate pentru a "fura" clientii Nintendo, bazandu-se si pe faptul ca producatorul nu vrea sa reduca pretul pentru Wii, de aproximativ 250 de euro.

De asemenea, exista o gama destul de limitata de jocuri pentru Wii, consola nu are o capacitate de stocare prea mare si nici nu reda video high definition.

In aceasta luna, Nintendo va lansa o versiune mai sensibila a controller-ului sau, Wii MotionPlus, insa, potrivit analistilor, noua consola de la Microsoft se va baza pe o camera video, care ar putea detecta miscarile corpului mult mai eficient.

Sony PSP Go va avea o memorie flash de 16 gigabiti, pentru stocarea de jocuri si filme.


via ziare.com


Popup detector