Micro Minimal la Loggia vineri seara

19 Octombrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Exista un sound mai minimal decat minimalul. Se numeste micro minimal si suna precum numele germanului Daniel Fritschi, adica: fritschi, fritschi, minimal. Danutz face muzica de ascultat acasa sau in casti, modesta in groove, dar campioana la stimulat concentrarea.

Sunetele sunt tihnite. Puse in layere, unele peste altele, ajung la tine precum valurile: incet, noisy si sigur. Un nivel rezonabil al abstractului si un tech house complicat, cu o atentie detaliata asupra melodiei.

Iti vine greu sa crezi ca un producator atat de calm, cu un sound atat de happy, si-a tras seva, la inceputurile sale, prin anii 90, din hip-hop, breakbeat, jungle, dnb si detroit electro. O evolutie "naturala" (!) totusi, catre techno si implicit minimal techno.

Ceea ce imi place cu adevarat la Daniel Fritschi este labelul sau, Level Records. Artistii sai imi predomina playlistul si am impresia ca fac muzica special pentru mine: Anders Ilar, Andy Vaz, Antonelli Electro, Fax, Slg, Oliver Hacke si rusul bVoice (Vasilis, cum ii spune Meskov, fratele lui de la DeepMix Radio).

Credits: Fresh Good Minimal

Un mix recent cu Daniel Fritschi puteti gasi la sectiunea BF Audio, aici.


Popup detector