Matthew Hoag invitat la Delahoya 2012

18 Aprilie 2012 Beat Factor BeatFactor

Matthew Hoag este un alt invitat in cadrul editiei din acest an a festivalului Delahoya. Este cunoscut drept partenerul de productii si live mixing a renumitului UMEK, impreuna cu care a avut nenumarate turnee si party-uri in Europa.


„Cred ca muzica electronica trebuie sa fie o expresie a sufletului si nu a mintii. Gasesc haosul creat din pasiune pentru arta din sunete organice, pline de viata si animate de interactiuni umane reale, mult mai potrivite pentru nasterea actiunii pe ringul de dans decat muzica algoritmica, perfect sincronizata, facuta doar de masini. ”


Ca esti un cunoscator anonim de muzica sau un profesionist sau o fata sexi din Pacha exista doar doua lucruri pe care trebuie sa le sti despre Matthew Hoag: este distractiv sa-l cunosti in persoana, dar sa i te alaturi pentru o noapte in club poate fi o experienta care-ti schimba viata. Aceasta persoana plina de viata, calda, vesela si prietenoasa nu este doar unul dintre tipii care vor sa puna muzica. Si-a petrecut ani din viata explorand atat aspectele tehnice cat si pe cele de business ale scenei si este intotdeauna incitat de combinatiile diferitelor forme de arta care ii umplu viata. Recent, a ajuns la concluzia ca viata de club este nimic mai mult decat expresia mintii artistice in cadrul unor interactiuni umane veridice, asa ca o sa se concentreze pe acest aspect cu noul sau proiect Dice Man in anii care vor urma. Creativitatea lui Matthew da cele mai bune randamente intr-o atmosfera de vara cu soare si apa sarata.


Prima petrecere intr-un club a petrecut-o la doar 12 ani si s-a indragostit instant de ideea de a difuza vibratii pozitive printre oameni cu ajutorul muzicii sale. Pasiunea pentru muzica calda l-a dus intr-un turneu constant in jurul globului, punand muzica in tari precum Brazilia, Peru, Mexic, Columbia, Serbia, Grecia, Austria, Germania, Belgia, Luxembourg, USA, UK, Franta, Polonia, Cehia, Croatia, Italia, Macedonia si, locul sau preferat, Ibiza.


„Am fost nascut si crescut intr-o Slovenie foarte mica si am trait pentru o perioada intr-un New York foarte cosmopolit, dar nimic nu depaseste Ibiza. Acolo ma simt de-a dreptul ca acasa. Totul este perfect. Imi place limbajul, mancarea, caldura degajata de oameni deschisi la minte, natura frumoasa, viata de noapte bogata. Aici nu sunt tabuuri legate de sex sau de modul in care oamenii traiesc sau actioneaza. Ibiza este un adevarat Mecca al culturii de club si este singurul loc unde, indiferent cat de mare este industria muzicala, aceasta ramane o arta. Aici oamenii invata sa aprecieze cretivitatea si artistii si, in ciuda hedonismului, toti impart valoriile potrivite. Matthew si-a petrecut ultimii doi ani din viata pe drumuri alaturi de conationalul sau Umek ca manager de turneu si ca dj de warm-up.


„A fost o experienta unica in viata. Am invatat multe, in mod special despre aspectul de afaceri al culturii muzicale si de club. Am ajuns sa cunosc o gramada de oameni interesanti si sa vad multe locuri interesante, dar am ajuns sa neglijez elementul artistic in muzica si in ceea ce priveste productia. ”Asa ca s-a intors in studio si s-a reintors la elementele de baza si a inceput sa lucreze la cateva sunete noi.


„Caut liniste si armonie in muzica. In trecut mi-am permis prea multe compromisuri ca artist. Desi sunt un dj de tech-house si ma pot adapta atat la techno cat si la house. Am neglijat sunetul cald, organic si vocal. In unele momente seturile mele devin prea agresive asa ca am decis sa ma dau jos de pe tren, sa-mi adun gandurile si s-o iau de la capat.”



Momentan este tot mai neinteresat de aspectul financiar al muzicii si incearca sa se concentreze pe arta si pe oameni. Proiectul sau Lovable Fairy Tale, este o organizatie deschisa, care include o casa de discuri cu acelasi nume dar functioneaza ca o platforma de cooperare a artistilor.



„Nu vreau sa constrang artistii care colaboreaza in niciun fel. Artistii au nevoie sa se exprime, dar in special cei mai putin experimentati au nevoie de un pic de ajutor sa fie impinsi in fata si despre asta este tot proiectul: socializare si difuzarea ideilor. Nu vreau sa fiu un #1 Dj nici macar in Slovenia, dar vreau sa impart vibratii pozitive cu muzica mea si oamenii pot decide daca vor sa mi se alature.”



Popup detector