Made in Jamaica: documentar despre miscarea raggae

29 Septembrie 2009 Create It BeatFactor

Luna octombrie a acestui an vine cu lansarea documentarului Made in Jamaica, un film de Jerome Laperrousaz ce exploreaza forta ce conduce cultura muzicii de dans in Japaica.

Filmul alege sa nu capteze intreaga istorie a stilului raggae si a muzicii de dans in general, ci in schimb evidentiaza un portret foarte puternic a personajelor implicate in scena in trecut, dar si in prezent, si analizeaza relatia dintre muzica, religie, sex, violenta si colonizatie. Documentarul contine si performance-uri live ale unor artisti precum Elephant Man, Lady Saw, Capleton si Bounty Killer.

"Made in Jamaica povesteste cum o mica insula de doar trei milioane de oameni au transformat durerea si nefericirea in cantece care au rasunat pe tot globul. Raggeul este blues-ul Jamaican: muzica ce evidentiaza atat disperarea, cat si speranta", spune siteul oficial al documentarului.

Cu o durata de 120 de minuta, filmul va rula pentru prima data in Londra, pe 23 octombrie. Pentru mai multe detalii despre film puteti vizita madeinjamaicamovie.com.

Vezi trailerul mai jos


/>






Popup detector