MP3-urile, inlocuite de un nou format audio

27 Ianuarie 2010 Create It BeatFactor

Mp3-urile imbatranesc, si se pare ca un nou format va aparea in casele oamenilor, pentru a le oferi iubitorilor de muzica o experinta muzicala complet noua si de-a dreptul fascinanta. Aceasta este descrisa ca "un nou eco-system pentru muzicieni si iubitorii de muzica".

Inventatorii mp3-ului s-au intors cu o modalitate noua de a face din ascultatul de muzica o experienta cu adevarat senzationala. Noul format se numeste MusicDNA si tinteste sa ofere userilor mult mai mult content in cadrul fisierelor, similar cu modelul LP-urilor iTunes.

Developerul norvegian Dagfinn Bach a fost unul dintre primii oameni care a lucrat la primul mp3 player in anii '90. Acesta a vorbit pentru BBC News despre beneficiile aduce de MusicDNA.


Acesta gazduieste pana la 32 GB de content pentru fiecare fisier, astfel ca nu veti avea parte doar de piesa in sine, ci si de versuri, artwork, blog posts, poze etc. Ca un bonus vine si faptul ca tot acest content este updatat continu pentru a fi la curent cu toate informatiile noi despre piesa chiar si dupa ce ai cumparat-o.

"Putem furniza un fisier care are search incorporat, si care contine 32 GB de extra informatii", a spus Bach. "Un astfel de fisier poate fi updatat in mod dinamic, iar de fiecare data cand userul se conecteaza online, fisierul va fi updatat", a mai adaugat acesta.

Persoana creditata pentru inventia MP3-ului, researcher-ul german Karlheinz Brandenbur, este unul dintre cei mai mari investitori in proiectul MusicDNA. Acesta a mentionat ca ideea este de a imbogatii experienta userului.

"Cred ca aduce intr-un loc un numar mare de idei care au planat mult timp. Imi aduc aminte acum 10 ani, o multime de oameni spuneau ca trebuie sa imbunatatim modul in care se asculta muzica, si modul legal de acces la muzica trebuie sa ofere clientilor mai multa decat o simpla piesa, iar acesata inventie este cu siguranta un mod foarte bun de a realiza acest plan", a spus Brandenburg.

Deja casa de discuri Beggard Group, care are in portofoliu artisti precum MIA sau Vampire Weekend a semnat pentru MusicDNA alaturi de Tommy Boy Entertainment.

O versiune beta a acestui nou format va fi lansat la mijlocul acesui an, iar inventatorii spera sa fie accesibila pentru majoritatea oamenilor pana la sfarsitul anului.

Conform ITM, anuntul aparitiei MusicDNS a dus la 30.000 de oameni care au accesat site-ul intr-o singura zi.


Popup detector