Luciano despre proiectul Narod Niki

24 Ianuarie 2008 Beat Factor BeatFactor

Luciano a acordat un interviu portalului japonez Higher Frequency, in care vorbeste despre calatoria sa muzicala si despre faimosul proiect Narod Niki, care pana acum cativa ani era complet underground.

"Nardo Niki este un proiect muzical pe care l-a inceput Ricardo Villalobos, iar acum s-a dezvoltat ca un band jam session. Ideea de baza este sa aduni aproximativ 8 oameni (artisti) si sa creezi un jam session. In cadrul acestui proiect, numele noastre de artisti nu apar niciodata, le ascundem intotdeauna", spune Luciano.

Desi este destul de dificil, artistul chilean mai spune ca in proiectul Narod Niki, fiecare artist in parte trebuie sa gandeasca "ca un instrument". "Trebuie sa faci doar o parte din piesa, astfel incat sa nu te intercalezi cu ceilalti. Comunicam foarte mult in timpul unui jam session. Este intotdeauna un set lung, de peste 4 ore; nu poti face ceva de calitate intr-un timp scurt."

Din proiectul Narod Niki fac parte mai multi artisti. Enumeram Dandy Jack, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Luciano, Carl Craig, Zip, Basic Channel si altii. Interviul integral cu Luciano il gasiti AICI.

Sambata aceasta, 26 ianuarie, Luciano va fi prezent la BBC Radio 1 cu un Essential Mix de doua ore.

Asculta: Narod Niki - Live la Benefitz Eve & Rave (Zurich 2006)


Popup detector