Lp-ul Danger Mouse / Sparklehorse - Dark Night of the Soul se lanseaza

22 Aprilie 2010 Create It BeatFactor

Albumul The Dark Night of the Soul realizat de Danger Mouse impeuna cu front-man-ul Sparklehorse, Mark Linkous, prezentat vizual de David Lynch si acompaniat de un batalion de artisti precum Iggy Pop, Wayne Coyne, James Mercer, Julian Casablancas, more trebuia sa se lanseze anul trecut sub forma unui pack disc/carte.

Insa, in urma unor certuri cu EMI, discul nu a mai fost lansat, iar in semnt de protest acesta a fost facut public pe internet.

Dar, anul acesta, EMI si Danger Mouse au anuntat ca s-au impacat si ca albumul va fi in sfarsit lansat.

Astfel, Dark Night of the Soul apare via Parlophone pe 12 iulie in UK si pe 12 iulie in US>

Din pacate, Linkous nu a trait sa vada albumul lansat, acesta si-a pus capat zilelor in luna martie.

Familia sa a emis o scrisoare publica in ce priveste lansarea albumului: "Mark a simtit ca este o onoare sa colaboreze cu atat de multi artisti pentru acest disc. Acesta a dedicat foarte mult timp si s-a implicat enorm in proiect, sperand ca intr-un final sa fie lansat. Suntem bucurosi ca oamenii pot asculta, intr-un final, aceste piese si sper sa fie constienti de minunatul cadou pe care mark ni l-a facut prin intermediul muzicii".

De asemenea, si Danger Mouse a adaugat: "I-am spus lui Mark ca am ajung la o intelegere cu EMI in ianuarie, si a fost foarte fericit ca discul se va lansa intr-un final. Mark a insemnat mult pentru o multime de oameni si sunt recunoscator ca am facut produs muzica impreuna si ca sunt parte a mostenirii sale."

Albumul vine insotit de o serie de fotografii originale marca Dwavin Lynch, si este dedicat si lui Vic Chesnutt, care a contribuit la acest disc, dar a incetat din viata iarna trecuta.


Popup detector