LTJ Bukem si Dub Mafia, live in Bucuresti in septembrie

23 August 2011 Beat Factor BeatFactor

Toamna se anunta deja frumoasa in Bucuresti, intrucat in a doua jumatate a lunii septembrie poposesc la Atelierul de Productie LTJ Bukem impreuna cu MC Conrad si trupa Dub Mafia.


LTJ Buckem este unul din inovatorii scenei drum an bass. El a adus elemente din puternicul sound tehno al Detroit-ului, incorporind in acelai timp elemente de jazz, acid jazz. Influenele aduse de Buckem in sound-ul drum and bass i-au muzicii acestuia tag-ul de intelligent drum and bass. DJ/antreprenor muzical/prevestitor- omul renascentist al erei digitale. Muzica lui Bukem reprezinta linia mai fina, si mai aproape de jazz a drum and bass-ului, mai mult de atat, putem spune ca muzica aparuta la Good Looking formeaza o subclasa aparte in lumea fractiilor.


LTJ Buckem este i creatorul label-ului de Jungle/Drum and Bass Good Looking Records. Labelul a avut release-uri de la artiti precum LTJ Bukem, Tayla, Furney, Redeyes, Q Project, Peshay, Big Bud, Nookie, Makoto, Intense, Artemis, New Balance, MC DRS, PFM, Seba, Blame Bay B Kane i Blu Mar Ten.


Mc Conrad este o voce inconfundabila a scenei de drum and bass. Conrad a ieit in evidena prin proiectul Words 2 B Heard, proiect ce pune accentual pe muzica live, acolo unde vocea iese in faa. Prin tehnica sa de rap artistul aduce scenei de drum and bass mesajul din hip hop.


Pentru Bucureti, cei doi artiti au pregatit un show live de o ora i jumatate.


Dub Mafia este un collective de 8 muzicieni de drum and bass din Bristol. Inca de la apariia trupei, in 2009, muzicienii au incantat prin stilul propus “an explosive new dub heavy live drum and bass with a unique combination of talented musicians forming a live dance music sensation” [BBC].


Sunetul lor nu a fost deloc trecut cu vederea. Chiar dupa primele release-uri, trupa a fost invitata la unele din cele mai mari festivaluri ale scenei de bass, primul fiind renumitul Ultra Music Festival (US). De atunci trupa a fost nelipsita in Europa.


Mai jos puteti viziona un interviu exclusiv BeatFactor cu LTJ Bukem, luat in 2008 in cadrul festivalului Peninsula.



LTJ Bukem - Jan 2011 by Ltj Bukem on Mixcloud


Popup detector