King Unique va lansa un nou EP la Bedrock

03 Februarie 2010 Create It BeatFactor

Matt Thomas aka King Unique incepe anul 2010 in cel mai placut mod, cu un nou release, la casa de discuri condusa de John Digweed, Bedrock, pe 1 martie, atat digital, explusiv pe beatport, cat si pe vinil.

EP-ul se intituleaze "2000000 Suns / Feniksas", si contine doua piese care trec atat prin techno, house, cat si prin cosmic techno sau progressive.

"John a fost un mare suporter al KU, asa ca Bedrock a fost unul dintre cele mai bune labeluri din ultimii ani. Plus ca majoritatea de la Bedrock au o freza grozava, ca si mine, asa ca a fost o alegere naturala", spune Matt Thomas.

Plin de vorbe intelepte, Thomas continua...

"2000000 Suns inseamna masa gaurii negre gasita in centrul galaxiei noastre. Am auzit de acest fenomen in timp ce inregistram piesa si instant m-am gandit la acele vechi clisee in muzica house legate de unitate. Este un fapt inexplicabil la nivel molecular, eu, tu, noi toti si fiecare persoana, animal sau obiect care a existat vreodata pe aceasta planeta ne vom "intalni din nou" in acea gaura neagra - alaturi de alte sute de miliarde de stele si planete. Vom fi cu adevarat un intreg".

Piesa in sine este o uriasa afacere stelara, care atinge aceleasi elemente melodice si psihedelice care au facut recentul remix Heavy Drug pentru Unkle o piesa epica.


King Unique - Two Million Suns


2000000 Suns (LowQual Preview) by King Unique

In ce priveste flip-side-ul, techno-ul isi intra in atributii, si din nou, Matt se intoarce la radacini.

"Este o piesa care a mancat ceva timp - aproape 7 ani. Original a fost gandita in 2003, pentru un album care nu a fost niciodata lansat, si am uitat-o pe un hard.


Vara trecuta am gasit o copie nefinalizata pe vechiul laptop. Cand spun nefinalizata, spun ca se termina in mijlocul melodiei.


Cand am ascultat-o din nou mi-am dat seama ca suna foarte bine, era ca o capsula a timpului de techno, inaintea epocii minimale, dar nu m-am gandit sa o lansez. Asta pana cand i-am aratat-o lui Ignas, promoterul clubului Exit din Lituania. Si i-a placut, i-a placut foarte mult. Asta m-a pus pe ganduri si am luat in calcul lansarea.", spune KU


King Unique - Feniksas


Feniksas (LowQual Preview) by King Unique

Nu incape nicio urma de indoiala ca acest pack de piese de la King Unique, via Bedrock, va atrage atentia.


Popup detector