Kerry Chandler: 'Solistii din muzica house trebuie sa fie vazuti si ascultati!'

25 Mai 2009 Beat Factor BeatFactor

Asa cum va anuntam si AICI, eroul deep house Kerry Chandler este foarte insistent in privinta faptului ca solistii sau solistele care apar in productiile de factura house (clasice sau contemporane) ar trebui sa fie mai cunoscuti. Drept pentru care, Chandler a facut un sistem de visuals impresionant, compus din holograme 3D cu siluetele solistelor care danseaza si canta live, in timp ce Kerry mixeaza.


In cadrul unui nou interviu acordat Beatportal.com, Kerry Chandler explica mai bine care este secretul acestui proces si cum i-a venit ideea. "Totul a pornit dintr-o gluma. M-am gandit intr-o zi: 'cum ar fi sa ma impart in doua pe scena?' Apoi m-am gandit ca daca as putea face asta, sa gasesc o solutie ca un Kerry sa mixeze si alt Kerry sa cante la bongos sau la saxofon. Apoi am zis: 'de ce sa nu-mi fac o intreaga trupa?' Daca as putea face asta, mi-as aduce si niste prieteni, si asta m-a dus la ideea cu solistele", povesteste Kerry pentru Beatportal.com.


Rezultatul? 45 de soliste, in frunte cu incontestabila valoare Barbara Tucker.


Intrucat visuals-urile cu holograme 3D care sa cante live, sincronizat cu muzica DJ-ului, este considerata revolutionara, chiar si pentru autor in sine. "Cred ca acesta este urmatorul nivel al visuals-urilor. Pana in acest punct, visuals-urile in club au fost mai mult o confuzie decat un compliment. Solistele 3D au mers perfect cu muzica pe care am pus-o eu. Totul a avut sens."


Pionierul deep house Kerry Chandler este de parere ca in muzica house, un rol major il joaca vocal-urile, asa ca este important pentru cultura muzicii house sa li se acorde solistelor (sau solistilor) atentia cuvenita.


Audio: Kerry Chandler Live @ DEMF Movement 2007



Popup detector