Jamie Lidell spune povestea discului Compass

12 Mai 2010 Create It BeatFactor

Jamie Lidell. Beck. Compass. Ar putea fi albumul noului deceniu, sau cel putin albumul anului. Funk, rock, r&b, chitare, electronice, soul, funk again. O multitudine de emotii si instrumente, toate legate de incredibila voce a lui Lidell. 17 mai este data aparitiei discului Compass, la Warp Records.

Pentru ca mai sunt cateva zile pana la aparitia oficiala a noului sau album, Lidell a vorbit cu Pitchfork despre acest Compass si colaborarile inedite pe care le-a avut.

Jamie Lidell recunoaste ca este, totusi, un disc r&b in adancul sufletului, dar in acelasi timp barierele muzicale au fost sparte vizibil, iar Lidell si-a extins aria muzicala spre infinit, trecand prin electronic, funk, soul si indraznim sa spunem putin blues, ca nu strica niciodata.

"Este cel mai "full-frontal" material realizat, atat ca versuri, cat si ca instrumente", spune Jamie.

Pentru Compass, artistul Warp a lucrat cu ceva producatori, dar cel mai important si reprezentativ este Beck, despre care spune ca are o nebunie creativa de neegalat, iar noi nu contestam deloc.

Interviul cu Jamie Lidell se gaseste pe Pitchfork, iar mai jos gasiti Making off-ul discului Compass, cat si videoclipul piesei The Ring, primul extras pe single al discului.

Ca meniul sa fie complet, aveti mai jos si Compass, piesa care da titlul albumului.

Jamie Lidell - Compass - Making Off



Jamie Lidell - The Ring



Embed:



Jamie Lidell - Compass


Popup detector