Interviu cu Serge de la Clone Records - despre ce inseamna sa fii un pasionat al muzicii electronice

17 Iulie 2009 Beat Factor BeatFactor

Interviu cu Serge de la Clone Records - despre ce inseamna sa fii un pasionat al muzicii electronice
TAGS:
serge  clone 

Omul principal de la Clone, Serge, vorbeste in cadrul unui interviu extins pentru FACT Magazine, despre ce a insemnat casa de discuri Clone, care sunt planurile pentru viitor, ce inseamna sa fii colectionar de discuri si multe altele.


Clone a aparut la inceputul anilor '90, mai exact in 1993, insa succesul label-ului (impreuna cu recunoasterea internationala) a venit ceva mai tarziu, spre sfarsitul anilor '90 - inceputul lui 2000. Casa de discuri s-a nascut in Rotterdam, Olanda. Dupa ce, cu cateva luni in urma, managementul Clone decisese sa inchida label-ul, la aproximativ doua-trei luni, acesta a reaparut in centrul atentiei, intr-o forma noua.


Clone nu inseamna doar un record label, ci si un magazin de muzica si un distribuitor.


"Daca faci ceva doar din propria ta experienta si ti se reflecta doar gusturile tale personale, totul ramane foarte personal. Acum este o scena foarte mare..practic stiu cam tot ce se petrece; stiu de ce anumiti artisti sunt mari, chiar daca nu lanseaza muzica de calitate. Inteleg cum functioneaza acest sistem. Stiu de ce anumiti DJi sunt mari in anumite momente - stiu cum merg toate smecheriile astea si cum un DJ ca Tiesto este mare; inteleg perfect asta. Si cu toate aceste cunostinte, devine din ce in ce mai greu sa faci ceva pur personal. Devine ceva de genul 'Noi urmarim un anumit lucru, iar daca lansam un disc care e asa sau pe dincolo, lumea probabil ca va spune fie ca e prea retro, sau prea modern, sau prea techno, prea usor sau mai stiu eu ce", spune Serge pentru FACT.


"Dupa ce am condus Clone timp de 15 ani, a sosit vremea sa iau o decizie: sa fac ce au facut si alte label-uri, sa-l transform intr-o companie ca la carte. De exemplu Warp Records este o companie, este un label total diferit fata de atunci cand a aparut. Puteam sa o iau si eu in aceasta directie, sa lansez trupe care sa cante la festivaluri mari, internationale, insa nu prea mi-a pasat. Si am ales cealalta optiune, sa inchid label-ul".


"Nu mai exista frontiere noi pe scena muzicala de astazi; tot ceea ce auzi acum este o combinatie sau un hibrid intre mai multe stiluri, nimic nou. Cred ca acid-ul si reggae au fost ultimele lucruri total diferite, ca muzica."


Puteti citi interviul integral cu Serge AICI.


Popup detector