Interviu The Prodigy: 'Europenii de est chiar apreciaza concertele noastre'

20 Iulie 2009 Beat Factor BeatFactor

Liam Howlett, membrul trupei Prodigy, a acceptat sa acorde un interviu CokeLive Peninsula, in care vorbeste despre amintirile sale din Romania, turneul cu ultimul album Invaders Must Die si secretul din spatele concertelor pline de energie pe care le sustine trupa britanica.


CokeLive Peninsula: Ati fost de cateva ori in Romania, care sunt cele mai bune amintiri din aceasta tara?

Liam Howlett: Imi amintesc calatoria cu masina prin Muntii Carpati ca sa ajungem la un concert de Revelion – a fost foarte intensa, dar frumoasa.


CokeLive Peninsula: The Prodigy este una din putinele trupe care se reintorc in Europa de Est. Ce va place la aceasta parte a lumii?

Liam Howlett: De fiecare data cand cantam aici avem un sentiment de proaspat, oamenii chiar apreciaza concertele noastre. Alte formatii nu fac efortul sa vina aici, dar noi iubim sa facem asta, ne place provocarea.

CokeLive Peninsula: E evident ca ati investit foarte multa energie in Invaders Must Die. In timpul turneului, de unde luati energia de a mentine acelasi nivel de intensitate pe scena, seara dupa seara?

Liam Howlett: Daca iubesti ceva si esti pasionat de acel lucru, atunci e usor. Ceea ce facem nu e meseria noastra, e viata noastra. Devine obositor numai cand bei si petreci prea mult, deci partea grea este sa incerci sa eviti asta.

CokeLive Peninsula: Inca testati, experimentati cu track-uri noi si nelansate la concerte (asa cum faceati inainte de aparitia albumului Invaders Must Die) sau va limitati la melodiile pe care le cunoaste toata lumea?

Liam Howlett: Eu intotdeauna arunc ceva nou in mix, chiar daca e numai pentru a deruta formatia. Ador sa vad expresia de pe fetele lor atunci cand pun ceva ce nu au mai auzit niciodata.

CokeLive Peninsula: Care este momentan melodia voastra preferata, pe care o cantati la fiecare concert, indiferent ce se intampla?

Liam Howlett: Acest lucru se schimba tot timpul, ne plac la nebunie noile piese. Poate (n. CokeLive Peninsula – piesa preferata) e Take Me To the Hospital.

CokeLive Peninsula: Ati concertat, sau veti concerta anul acesta la toate festivalurile importante din Europa, deci aveti o imagine generala: este un an bun pentru festivaluri, petrec oamenii destul de tare?

Liam Howlett: Acesta a fost unul din cei mai buni ani pe care i-am avut vreodata, toate recitalurile au fost la fel de bune, daca nu chiar mai bune decat in 1997-98. Acest lucru se datoreaza noilor fani ai formatiei care aduc energia, iar noi o scuipam inapoi.


Popup detector