In lumea lui Bernard Fevre aka Black Devil Disco Club

21 Iunie 2011 Beat Factor BeatFactor

Desi povestea numelui Black Devil Disco Club incepe undeva la sfarsitul anilor '70, Bernard Fevre si-a petrecut ultimii cinci ani cu un fel de rebranding al numelui, in primul rand adoptand o noua abordare muzicala si un record label receptiv - Lo Recordings.


Site-ul Little White Earbuds l-a intervievat recent pe artistul francez care de curand ne-a vizitat si pe noi (pe romani adica) in Bucuresti, in cadrul celui de-al 11-lea joint din seria de petreceri Chestionabile.


"Muzica mea de la inceput e ca un copil, devenind apoi un adolescent care bea, fumeaza, iese in oras si face sex. Apoi a scapat de sub control si a devenit un monstru, care este acum parte din mine. Asta spune si ultima piesa din 'Circus' (n.r. noul album al lui Fevre, lansat in aprilie 2011 la LO Recordings; piesa respectiva este o colaborare cu Afrika Bambaataa - detalii si aici): diavolul este magnetic. Nu pot scapa de el".


"Disco Club" este considerat unul din cele mai bune discuri disco, o adevarata piesa de rezistenta, ce dateaza din 1978 si a fost lansat la labelul italian Out. Black Devil, autorii, erau creditati ca fiind Bernard Fevre si Jacky Giordano. Astazi, discul pleaca pe discogs.com de la pretul de 250 de euro si ajunge chiar si la fatalul numar 666 (de euro).


"Sunt aici de mult timp si cred ca muzica mea este si astazi din alta era. Eu nu traiesc in trecut si ma bucur cand vad ca lumea reactioneaza pozitiv la muzica mea; vreau ca aceasta sa fie de lunga durata, sa fie cantata mult timp de acum incolo".


Interviul integral cu Black Devil Disco Club este disponibil pe Little White Earbuds.


Popup detector