I-dose: droguri muzicale digitale (video)

30 Iulie 2010 Beat Factor BeatFactor

I-dose, doza de pe Internet sau drogurile digitale sunt cea mai noua metoda de a ajunge in al noualea cer, scrie Adevarul.

Tinerii utilizeaza drogurile digitale, o metoda legala si gratuita prin care se pot obtine senzatii asemanatoare cu cele produse de Ecstasy.

Acest tip de droguri sunt de fapt niste fisiere audio constituite din sunete repetitive care variaza usor pe anumite frecvente si care afecteaza creierul inducand ascultatorului stari de euforie, de agitatie sau chiar panica, deci contrar muzicii ambientale.

Fenomenul i-doser/i-dosing se poate gasi peste tot: in CD-playere, MP3 playere, in telefoanele mobile si, nu in ultimul rand, in computerele personale.

Deocamdata, drogurile muzicale digitale nu sunt interzise prin lege si, ce-i drept, ar fi cam greu de interzis atat timp cat sunetele si efectele lor se gasesc la indemana oricui, pe YouTube.

Din cauza noului fenomen digital, mai multi directori din America au interzis mp3 player-ele in scoli si i-au avertizat pe partinti despre pericolele la care se supun copiii lor in cazul in care se drogheaza digital.

Cele mai populare droguri digitale poarta numele de `Gate of Hades` si `Hand of God` (GoH si HoG).

Potrivit revistei Psychology Today, aceste droguri digitale au fost utilizate in tratamentul anxietatii si nu constituie un pericol pentru adolescenti.

Drogurile digitale nu se iau oricum. Utilizatorii sunt indemnati sa citeasca un ghid de utilizare, ca sa invete cum se consuma corect sunetele, pentru a obtine efectul dorit.

Pana in prezent, studiile efectuate de oamenii de stiinta nu au demonstrat ca aceste sunete ar afecta din punct de vedere chimic creierul.

Autoritatile considera insa ca tinerii care utilizeaza drogurile digitale ajung in cele din urma consumatori de substante ilegale.



via bestmusic


Popup detector