Highlight-uri din boocamp-ul Burn Studio Residency de la Ibiza cu Mano Andrei, reprezentantul Romaniei in concurs

17 Iulie 2013 romania bestmusic Best Music

Highlight-uri din boocamp-ul Burn Studio Residency de la Ibiza cu Mano Andrei, reprezentantul Romaniei in concurs

O saptamana ne mai desparte de momentul in care competitia Burn Studios Residency isi va anunta castigatorii. 18 concurenti din tot atatea tari si-au facut bagajele cu destinatia Ibiza si au petrecut doua saptamani in bootcamp-ul de pe insula pe care orice DJ viseaza sa ajunga. Mano Andrei, reprezentantul Romaniei in contest, ne-a vorbit despre experienta de acolo. Filmul complet al evenimentelor din bootcamp-ul Burn Studios Residency si numele celor trei DJi care au castigat o rezidenta in Ibiza vara aceasta vor fi dezvaluite pe 25 august.


Mano Andrei a ajuns in etapa internationala Burn Studios Residency dupa ce a demonstrat ca merita sa fie printre cei cinci DJ-i romani care sa mixeze live la finala de pe 2 mai, ce a avut loc la Guestlist Mamaia. Mixul sau, pe care il puteti asculta mai jos, a iesit in evidenta din peste 350 de mixuri romanesti inscrise pe Mixcloud.




Burn studios residency by Mano Andrei on Mixcloud



La finala locala, Mano a concurat cu Batz_RcPr, ThomasOMalley, Defraktion si Somesan-Adrian, iar juriul, format din Razvan Opran (promoter The Mission), Victor Dumitrescu (Vibe FM), Dan Vlad (Posh, castigatorul roman al editiei DJ Residency 2012) si Bogdan Anghel (Bogdan), a decis ca tanarul de 23 de ani este cel care merita sa sa plece la Ibiza si sa se bata cu alti 17 DJ pentru o rezidenta in cea mai tare insula.


burn Residency Mix Offs - Romania



"Am avut o mica vacanta. dar acum sunt pus pe treaba" ne-a spus Mano, care a avut nevoie de un scurt respiro dupa cele doua saptamani intense petrecute in Ibiza. Cu ochii si urechile deschise larg, Dj-ul roman, a carui a doua casa este Kudos-ul, a avut ocazia unica de a sta fata-n-fata cu Fatboy Slim, Steve Lawler, Joe Goddard de la Hot Chip, Maceo Plex, Solomun si Avicii si de a participa la International Music Summit, dar si la o multime de petreceri. Cum arata o zi in camp? "Ne trezeam la 8 dimineata, luam micul dejun, apoi plecam ori la ceva conferinte la IMS (International Music Summit) ori la workshopuri organizate special pentru noi, apoi luam pranzul la un restaurant dupa care alte intalniri in alte parti ale insulei, apoi inapoi la hotel pentru masterclass-uri private cu unii dintre cei mai buni DJ si producatori din domeniu. Seara luam cina intr-un loc dragut si apoi ieseam sa petrecem cateva ore."


"De la Fatboy Slim am invatat ca trebuie sa avem o aparitie originala ca sa ramanem in mintea publicului; de la Solomun ca trebuie sa te identifici cu alti artisti si sa creezi ceva impreuna; de la Joe Goddard intregul lui proces de compunere a pieselor; Steve Lawler ne-a aratat tot setup-ul lui si cum pune muzica, folosind multe loop-uri si suprapunand mai multe elemente din mai multe piese; Maceo Plex ne-a ajutat practic pe partea noastra de productie, iar Avicii ne-a explicat cat de important poate fi managerul in ascensiunea unui artist" ne-a spus Mano, insa highlight-ul a fost workshop-ul de productie cu Joe Goddard: "A venit simplu, fara manager si eu unul am avut cel mai mult de invatat de la el, plus ca parea un adevarat artist care sta in studio si isi face piesele. Ne-a descris tot procesul lui de creare a pieselor, cum face sunetele, din ce sintetizatoare, ce sampleaza, cum le asambleaza si pentru mine a fost cel mai plin de invataminte. Apoi ne-a prezentat cateva piese dintr-un EP nou care ne-a dat pe spate, suna demential."


Fatboy Slim primeste din partea lui Mano premiul pentru "cel mai cool" mentor si intelegem si de ce: britanicul le-a prezentat concurentilor o lista cu propriile 10 reguli pentru a fi cel mai tare DJ, printre care "never wear shoes" si "hawaiian shirt always". Avem si o imagine demonstrativa mai jos, postata de Valentino Barrioseta, head-mentor-ul concurentilor, pe blogul sau.



Pe langa workshop-uri, concurentii din bootcamp au fost supusi diferitor probe, in urma carora, rand pe rand, s-au facut eliminari. Printre task-urile primei saptamani a fost remixarea piesei "Walk Alone" a lui Maceo Plex. Pentru Mano, task-ul a reprezentat o provocare, fiind primul sau remix. Totusi, mentorul l-a clasat in top 5 si "chiar i-a placut", ne-a spus Mano. ".A zis ca e plin de vibe putin proggry adica spre progressive dar a zis ca progressive e bine. Nu a avut prea mult de adaugat tehnic, i-a placut ca nu am folosit bass-ul folosit de el in piesa originala."


Cu siguranta, cel mai important moment din tabara de la Ibiza a fost castigarea celei de-a treia probe, care a presupus alegerea celui mai bun track pentru un sunset la Cafe Mambo, clubul recunoscut pentru cele mai faine apusuri de soare.


Daca DJ este de opt ani, de productie Mano s-a apucat abia de vreo opt luni si a lansat o singura piesa, "Cinematic", inclusa pe una dintre compilatiile Cyclic Records, label-ul lui Mihai Popoviciu, la care este semnat. Desi spune ca ii place mai mult sa puna muzica decat sa o produca, dupa experienta Burn Studio Residency, este hotarat sa lucreze mai mult la track-uri proprii: "Momentan nu am un nou release stabilit, insa am cateva piese noi pe care trebuie sa le trimit la label-uri".


Mano Andrei - Cinematic



Vara aceasta, pe Mano il puteti vedea la Kudos Beach, unde este rezident, dar este invitat si la Guestlist, in Mamaia, la Sankt Petersburg Pub, in Bucuresti, la Trend Summer, in Craiova, iar in toamna promite ca va avea mai multe gig-uri.


In final, un sfat de la Andrei pentru toti cei care vor sa traiasca experienta Residency: "Sa se inscrie pentru ca burn le ofera o sansa uriasa, si daca intr-adevar au talent si sunt pasionati, se va vedea si vor avea de castigat. Sa se concentreze mult pe mixul de inscriere, sa fie cat mai legat si cu piese cat mai originale."


Puteti citi integral interviul cu Mano Andrei in sectiunea Interviuri, aici.


Popup detector