Grolsch Sound Experiment, o noua provocare marca Grolsch si Energiea

05 Februarie 2015 romania bestmusic Best Music

Grolsch Sound Experiment, o noua provocare marca Grolsch si Energiea

Aniversam 3 ani de Energiea, asa ca sarbatorim altfel, prin 3 experimente care aduc la aceeasi masa artisti din zone muzicale diferite. Toate vor avea loc in Energiea in perioada urmatoare.


Ajuns in al treilea an, pubul Energiea se transforma in laboratorul unui nou experiment muzical provocat de Grolsch. Este vorba despre seria Grolsch Sound Experiment, care scoate artistii din zona lor de confort si ii confrunta cu un stil muzical diferit de al lor. Prima oara isi dau intalnire in Energiea muzica simfonica si hip hopul, pe 12 februarie, de la ora 19.00.


Noul experiment muzical ia forma unui mash-up intre doua sound-uri opuse, pentru a crea o altfel de experienta live. Seria concertelor se deschide cu CTC & Muse Quartet pe 12 februarie, de la ora 19:00. Experimentul continua cu Golan & Muse Quartet pe 5 martie si Electric Brother & Muse Quartet pe 26 martie.


Muse Quartet este cvartetul cunoscut pentru experimentele in afara universului muzicii clasice. Canta rock, jazz si in curand, hip-hop. Corina Ciuplea, una dintre cele 4 membre ale cvartetului, ne-a povestit cum se pregateste primul concert Grolsch Sound Experiment:


“Procesul de a orchestra o piesa este unul destul de complex, depinde insa de "reteta" pe care o alegi . Pentru piesele de la CTC in primul rand am cautat pe internet versiunea instrumentala a pieselor. Uneori, vocea iti poate distrage atentia, iar aceste versiuni mi-au permis sa aud anumite detalii mult mai usor, sa imi dau seama ce se canta mai precis in background. Piesele lor aveau deja intr-o mica masura viori sau instrumente clasice pe fundal. Am pornit procesul de la aceste melodii si le-am "dilatat", le-am imbogatit adaugand si restul de instrumente (vioara, viola, violoncel) pentru a le face sa sune mai plin, mai complex. Desigur acest proces nu se va aplica si la restul trupelor, fiecare avand un stil propriu de a compune, asta insemnand ca si eu va trebui sa ma adaptez si sa gasesc o modalitate de a scrie piesele in acelasi stil ca si ei.”


Grolsch Sound Experiment va fi prezentat de Alexandru Manda, coordonatorul comunicarii Pegas, care va aduce un nou vibe experientelor muzicale live provocate de Grolsch.


Accesul la concertele aniversare din Energiea se face numai pe baza de invitatii. Cele 50 de invitatii duble sunt disponibile pe http://goo.gl/nhkCdV si vor fi oferite prin tragere la sorti.


Concertele vor fi transmise prin live streaming pe http://www.experimentalist.ro/grolsch-sound-experiment-livestreaming, iar inregistarile vor fi disponibile pe pagina de YouTube GrolschRO.



Popup detector