Greg Wilson - mix pentru FACT Magazine (AUDIO)

28 Aprilie 2010 Beat Factor BeatFactor

In avansul prestatiei sale din cadrul festivalului Iarmaroc 2010 ce va avea loc in a doua jumatate a lunii mai, puteti asculta un mix recent de-al lui Greg Wilson, realizat pentru cei de la FACT Magazine.


Cariera lui Greg Wilson se invarte in jurul notiunii de “primul(a)”. Este primul DJ care a mixat live la televiziunea britanica in 1983. A realizat primul serie de mixuri radio din UK, pentru postul Piccadilly 261 in Manchester in 1982. A fost primul Dj angajat pentru o rezidenta saptamanala in legendarul club Hancienda din Manchester, 1983. Pana atunci a mai avut rezidente grozave la Wigan Pier si Legend in Manchester, doua cluburi cu influenta decisiva asupra directiei muzicale in Anglia anilor 80. Greg a inovat soundul electronic post-disco venit din New York si l-a denumit “Electro-funk”. In 1984 a fost co-producator al majoritatii pieselor aparute pe compilatia “UK Electro” lansata de labelul Street Sound. Zece ani mai tarziu a selectat piesele compilatiei “Classic Electro Mastercuts”.



In 1983, Greg a renuntat la DJing, dar a revenit 20 de ani mai tarziu. In 2003 a lansat site-ul electrofunkroots.co.uk, o biografie foarte bine documentata a unei ere cruciale in evolutia culturii muzicii de dans. Intorcerea s-a concretizat prin gig-uri excelente la celebre cluburi si pretreceri: Electric Chair, Horse Meat Disco, Fabric, Back To Basics, Ministry Of Sound, Asylum, Melting Pot si Sub Club.


In 2005, labelul Tirk Records lanseaza compilatia “Credit to the Edit”, o calatorie prin intreaga cariera a lui Greg. A recuperat intreaga perioada de pauza ajungand in 2008 sa fie preferatul multor festivaluri din UK si Europa si sa aiba giguri oriunde in lume. In acelasi an mixeaza pentru prima oara pe terasa clubului Space din Ibiza la petrecerea We Love Sundays. Nu era destul, asa ca in 2009, face si un Essential Mix la BBC Radio 1 plus un nou volum al compilatiei “Credit To the Edit”.


Track list FACT Mix 141:


1. 6th Borough Project – How can I show you (GW ‘bomb’ re-touch)

2. Duff Disco 002 – Return of the duff

3. 6th Borough Project – Do it to the max

4. Crazy P – Lady T (GW edit)

5. Duff Disco 003 – Do that thang

6. Young Dog Alien – Gotta keep workin’ it (GW mash-up)

7. Stevie Wonder – Superstition (Todd Terje edit)

8. The Bangles – Walk like an egyptian (Todd Terje edit)

9. Killer Funk Disco Allstars – Things you do to me

10. Sgt Lovebody – Skippy’s down the well

11. Aretha Franklin – Rock steady (DK edit)

12. Rufus Feat Chaka Khan – Ain’t nobody (Frankie Knuckles hallucinogenic mix)

13. Blondie – Rapture (6ms edit)

14. Linkwood – Falling

15. Elektrons – Get up (GW special version)

16. Fatback Band – (Are you ready) do the bus stop


Popup detector