Google da muzica gratis contra trafic in China

06 August 2008 Beat Factor BeatFactor

Google da muzica gratis contra trafic in China
TAGS:
download 
Google a lansat in China un serviciu online care asigura utilizatorilor accesul gratuit si posibilitatea de a downloada, tot gratuit, melodii licentiate. Miza este foarte mare, cu atat mai mult cu cat, de curand, China a reusit sa surclaseze Statele Unite ca numar de utilizatori de internet, devenind ce a mai mare piata online din lume.


Acest serviciu, care urmeaza sa se intretina din publicitatea care se va face pe site, face parte din incercarea de a contracara expansiunea foarte mare pe care o are motorul de cautare autohton - Baidu.com - care domina piata cautarilor in China, informeaza Reuters.

Pe de alta parte Baidu.com este implicat in mai multe procese legate de faptul ca faciliteaza accesul la site-uri al caror continut este ilegal sau piratat, inclusiv la site-uri cu muzica gratuita.

Google a declarat ca va permite initial ca utilizatorii sa caute melodii pe platforma Google, urmand ca acestea sa fie downloadate de pe top100.cn, un site chinezesc de profil. Veniturile din publicitate pe Google ar urma sa fie impartite cu acest site.

Si, in conditiile in care la nivel global Google domina detasat piata cautarilor pe internet, in China procentul de patrundere este de 26% iar cel al motorului de cautare autohton - Baidu - este de 63%.


Ziare.com


Popup detector