Gavin Russom - proiect si album nou

06 Iulie 2011 Beat Factor BeatFactor

Considerand incheiata afacerea cu LCD Soundsystem, Gavin Russom a lansat un nou proiect muzical, intitulat The Cristal Ark, alaturi de solista Viva Ruiz.


Noul proiect muzical are deja la activ doua release-uri pe vinil si digital, "The City Never Sleeps" (al carui videoclip poate fi vizionat mai jos) si "The Tangible Presence of The Miraculous", ambele lansate in 2010 la casa de discuri DFA Records. Inregistrarile pentru albumul de debut al proiectului The Crystal Ark vor avea loc in lunile iulie si august in Berlin. Mai multe detalii despre material vor fi disponibile in curand.


Supranumit "The Wizard" la DFA, Gavin Russom are ceva din alura unui alchimist medieval calator in timp prin masinarii complicate ale caror secrete le cunoaste numai el, dupa cum are si ceva de leader de cult. Pe scurt, e o combinatie speciala de artist si muzician, cu o istorie personala intim legata de ADN-ul Circus: fost magician de scena, analog man-machine interesat de ritualuri si practici magice, inginer de sunet la DFA (acoperind nu doar partea de depanare ci mai ales cea legata de voodoo-ul programarii synthurilor), pasionat creator de sintetizatoare analogice pentru el, pentru aparitiile live ale LCD Soundsystem si pentru alti artisti, membru al trupei live LCD Soundsystem, fondatorul proiectelor Delia & Russom, Black Meteoric Star si The Crystal Ark.



Specialitatea lui Russom, in toate manifestarile lui artistice, care merg de la muzica la sculptura si pictura, este de a explora granitele dintre lumea care ne inconjoara si cea pe care o purtam inauntrul nostru. In toate productiile lui din ultimele doua decenii Gavin a cautat sa isi ascuta perceptia asupra modurilor in care sunetul, viziunile si spatiul pot transforma constiinta si releva natura maleabila a realitatii personale. Aceasta cautare a fost insotita mereu de fascinatia pentru ritual si repetitie si de practici spirituale care le combina pentru a atinge stari extatice si de transa ale mintii.



Gavin Russom - FACT Mix 142 - (Apr '10) by djmixes


Popup detector