Gabriel Ananda, un obsedat de muzica

12 Octombrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Gabriel Ananda este timid, dar prietenos si amuzant. Face yoga si mediteaza, in mare parte inspirat de numele sau, "Ananda", care se traduce "fericire absoluta", in limba sanskrita.

A crescut la o ferma de oi, din nordul Germaniei, inconjurat de natura, alaturi de sase frati. Tatal sau a fost doctor, dar visul sau a fost sa faca ciclism de performanta si sa castige Turul Frantei. S-a plictisit, insa, repede si s-a apucat de chitara, pentru ca era mult mai usor sa ajungi star rock, decat sa dea la pedale in ploaie. La acea vreme, ii placea Jon Bon Jovi.

Dar, cum a crescut, prin 1995, a scapat la Love Parade, in Berlin, l-a ascultat 12 ore pe Sven Vath, s-a apucat de produs techno si s-a facut inginer de sunet. Cativa ani s-a chinuit, a spalat toalete, ca sa poata manca o farfurie de spaghete. Cine sufera castiga, iar in prezent mai multe labeluri germane ii gazduiesc productiile. Isi doreste sa gaseasca o cale de imbinare a muzicii sale techno cu spiritualitatea care il domina. "Cand lucrez, devin atat de obsedat de muzica, incat nu ma pot opri. Aproape ca mi-e lene sa zic stop", spune el.


Credits: ioanamoldoveanu.ro
Sursa: Compact de Bucuresti (compact.info.ro)


Popup detector