Future Sounds Festival in Bucuresti in noiembrie

27 Octombrie 2011 Beat Factor BeatFactor

Pe 11 si 12 noiembrie 12 va avea loc in clubul Berlin din Bucuresti evenimentul Future Sounds Festival. Vor participa italienii de la Wearehere, Sun Glitters, trupa romaneasca Tanz Ohne Musik si multi altii.


Vineri, 11 noiembrie 2011:


Infiintat anul acesta la Roma, Youarehere este un proiect de muzica electronica puternic influentat de Apparat, M83 si Sigur Ros. Soundul formatiei este o combinatie de stiluri proprii fiecarui membru in parte: beat-urile puternice ale lui micro (Claudio Del Proposto), pattern-urile ritmice invaluitoare create de edPorth (Patrizio Piastra) si crescendo-urile melancolice marca French Teen Idol (Andrea Di Carlo). Colaborarea a dat nastere albumului As When The Fall Leaves Trees, ce inglobeaza perfect stilurile muzicale distincte ale celor trei artisti italieni.


French Teen Idol este proiectul solo instrumental al artistului italian Andrea Di Carlo. Un mix elegant de post-rock cu influente electronice, French Teen Idol are la activ trei albume ce ofera ascultatorului o viziune cinematica intensificata de crescendouri dramatice si sample-uri vocale frapante.


Tanz Ohne Musik (Dan Serbanescu - voce, electronics si Color Nurse - visuals) transforma un sound pur electronic construit cu sintetizatoare analogice si digitale, drum machine si samplere intr-un mix cu atmosfera organica, parti vocale reverberate si versuri brute transpuse in imagini noir, hipnotice, filtrate in nuante sanguine si lumina cruda.


Coughy este proiectul experimental/ shoegaze/screengaze/electronic/noise/neopost-rock al artistilor bucuresteni Ovidiu Bejan, Vlad Stoica si Color Nurse.


Montgomery Clunk este proiectul artistului bucurestean Silviu Badea. Stilul abordat variaza de la hip-hop la ambient electronica si poate fi apreciat pe EP-ul de debut, Superbus.


Latest tracks by Montgomery Clunk


Sambata, 12 noiembrie:


Intitulat Sun Glitters, proiectul de muzica electronica al luxemburghezului Victor Ferreira este un ocean de melodii luxuriante, combinatii de down-tempo si wonky beats. Artistul are deja la activ un album de succes, lansat anul acesta, mai multe EP-uri, remixuri si compilatii, iar printre influentele sale se numara Boards of Canada, Burial si Balam Acab.


edPorth, proiectul solo al artistului italian de muzica electronica Patrizio Piastra, imbina soundscape-uri ambientale, beat-uri IDM si partituri visatoare, cu un sound ce oscileaza intre dance si ambient electro. Influentat de Apparat, Arovane, Burial si Thom Yorke, artistul are deja doua albume, cel mai recent, “Key Black”, fiind lansat in iulie 2011. http://edporth.bandcamp.com


Caludio del Proposto aka MICRO este un electroperformer situat la Roma. Influentat de Aphex Twin, a compus prima piesa in 2006, perfectionandu-si in timp sound-ul IDM caracterizat de ritmuri rapide ce alterneaza cu interludii melodioase. Va lansa urmatorul album in ianuarie 2012.


Latest tracks by micro


Fjord este un duo compus din Silviu Badea (Contorsionist, Montgomery Clunk) si Alexandru Sidiu (Mountain, Candlestickmaker). Construit pe o lunga si productiva prietenie, Fjord ii aduce impreuna ca o entitate emotionala si artistica.


Nou-venit pe scena electronica bucuresteana, Polochord si-a format in scurt timp un sound personal, fiind puternic influentat de Burial, Bonobo si Boards of Canada.


Latest tracks by Polochord


Popup detector