Festivalul de Film Teacher's si-a anuntat castigatorii

19 Noiembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Festivalul de Film Teacher's si-a anuntat castigatorii
TAGS:
festival  altceva  whisky 
In cursul serii trecute a avut Gala Festivalului de Film Teacher's, cu editia numarul trei. Andi Moisescu si Daniela Nane au fost gazdele evenimentului ce au decernat, impreuna cu personalitati importante din industria cinematografica, premiile Teacher's nominalizatilor.

Festivalul de film Teacher's a propus un concept original de stimulare creativa a celor care, desi nu sunt profesionisti, vor sa experimenteze procesul realizarii unui film. Participantii la festival, echipe ale unor companii de renume de pe piata romaneasca, au avut sansa de a reface prin amprenta creativa proprie, scene memorabile din filme celebre.

Nominalizatii si castigatorii editiei din acest an a festivalului au fost desemnati de un juriu valoros, format din regizorul de treatru Beatrice Rancea, scenograful Dragos Buhagiar, critical de film Irina Margareta Nistor, actrita Maia Morgenstern, regizorul Marian Crisan, castigator Palme d'Or in 2008, Sorin Tomescu (membru al Asociatiei pentru Drepturile de Autor), Tania Filip, actrita si profesor universitar la UNATC, directorul de imagine Tudor Mircea si creatoarea de moda Venera Arapu.

Gala a debutat pe muzica trupei TFF, dupa cum Andi Moisescu a numit-o la finalul zilei. Una peste alta, cei care au ocupat un loc in sala au fost in mare parte actorii, scenografii, regizorii, sunetistii inscrisi in competitie. Ropote de aplauze pentru sustinere morala, dar si pentru castigatori. Multa dezamagire pentru altii, cum ar fi echipa redactionala de la Tabu, pentru ca nu a castigat premiul pentru 'Cel mai Bun Actor'.

Robert Hicks, scotianul care miroase din 1964 mii de pahare de whisky intr-o singura zi, a fost prezent pe scena si a inmanat premiile pentru longetivitatea in festival a celor de la ING, Tabu, firma XEROX. Romanii au primit felicitarile, dar si incurajarile de rigoare. Si unde mai adaugi ca pe plan european, romanii sunt pe locul 4 la consumul de whisky?

Conceptul festivalului, a dezvaluit Robert Hicks, va deveni unul international incepand cu anul viitor, tocmai datorita dezvoltarii cinematografiei si implicarea tot mai multa a corporatiilor in buna functionare a colectivului. Organizatorii ne-au asigurat totusi ca radacinile lui vor ramane mereu in Romania. Initiativa festivalului de film o salut si o sprijin. Este o mare provocare sa concepi un astfel de workshop, dar in acelasi timp este si mai greu sa ii ceri unui om tocmai ce iesit dintr-un program de 8 ore sa vina la filmari.

Halley Kahoe, Global Associated Brand Manager, Scotch and Canadian Club din cadrul companiei Beam Global Spirits & Wine, a inmanat Premiul Special Teacher`s si a declarat: 'Sunt mandra sa ma aflu la Festivalul de Film Teacher`s, mai ales ca acum Romania este pentru Teacher's cea de-a patra piata.'.

Dar cum e acea vorba din popor, 'Vorba multa, saracia omului', sa nu ne lungim si sa anuntam castigatorii celei de-a treia editii Teacher`s Fim Festival: Cel mai bun film - compania IBM, cu scurtmetrajul 'Dr. M sau De ce e mai bine sa fie bine decat sa fie rau'

Premiul special Teacher`s - compania Caesar pentru filmul 'Zorro'

Cea mai buna regie - compania Xerox pentru filmul '..si Bucho?!'

Cel mai bun actor in rol principal - Radu Bomchis, Xerox, pentru rolul 'Povestitorului` din filmul '..si Bucho?!'

Cea mai buna actrita in rol principal - Marilena Iauta, Reader`s Digest, pentru rolul Kill Kiddo

Cel mai bun actor in rol secundar - Dan Damian, Elumni Erudio Alumni, pentru rolul Fumatorului din filmul 'Rocky X'

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar Madalina Manon, IBM, pentru rolul Zana Maseluta

Cel mai bun scenariu - compania Webhelp cu filmul 'Orient'

Cea mai buna imagine - publicatia Time Out pentru filmul `Gasca lu' las-o Balta'

Cele mai bune efecte speciale - compania ING Asigurari pentru filmul 'Sa mori tu!'

Cea mai buna coloana sonora - publicatia Caesar pentru filmul 'Zorro'

Cele mai bune costume - echipa Tabu pentru filmul `Ingerii lu'..'

Cea mai buna scenografie - compania Caesar pentru filmul 'Zorro'

Premiul Presei - compania Xerox pentru filmul '..si Bucho?!'

Sursa: Askmen.ro


Popup detector