Festivalul 'Ziua Bloggerilor Bucuresteni' are loc maine, 30 mai

29 Mai 2009 Saint BeatFactor

Festivalul 'Ziua Bloggerilor Bucuresteni' are loc maine, 30 mai
TAGS:
altceva  festival 

Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, organizeaza prima editie a „ZILEI BLOGGERILOR BUCURESTENI”(pe scurt, ZBB). Evenimentul va avea loc sambata 30 mai, intre orele 12.00 – 20.00. Locul acestui maraton de blogging va fi Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti (Calea Plevnei nr. 61, sector 1).

Proiectul ZBB are o explicatie: anul acesta se implinesc 550 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti, iar reteaua INTERNET implineste, tot acum, doua decenii de existenta.

Festivalul va fi un „targ” de bloguri prezentate cat mai ingenios, deschis publicului larg. Participantii sunt liberi sa-si promoveze blogurile sub forma de show-uri: prin spectacole, concerte, prezentari de carte, proiecte culturale, expozitii, momente happening, dezbateri, concursuri, stand-up comedy, video-proiectii, vanzari de produse la fata locului, conferinte de presa, sampling etc. Pe scurt, ZBB va fi o forma de promovare offline a blogurilor de orice tip.

Bucurestenii au prilejul sa-i vada pe bloggeri in carne zi oase si sa asiste la o puzderie de evenimente cultural-artistice. Pentru bloggeri, este o oportunitate sa-si mareasca cercul de prieteni si de parteneri.

In festival s-au inscris aprox. 300 de bloguri. Multe dintre ele promoveaza diverse proiecte adresate bucurestenilor. Programul cuprinde si cateva intalniri cu specialisti in IT care vor prezenta noutati in comunicarea online si comertul electronic. Printre oamenii de afaceri care vor dialoga cu bloggerii se numara Monica Tatoiu, director general al Oriflame Romania si initiatoare a unui program cultural de promovare a lecturii in randul tinerilor.

Festivalul „ZIUA BLOGGERILOR BUCURESTENI” va fi transmis in direct live de posturile TV online NETv (prin site-ul www.220.ro ) si ACUMLIVE.

VIP-urile politice si din show-biz, locuitori ai blogosferei, isi vor face aparitia in diverse momente ale zilei. Va avea loc si o dezbatere intitulata „Bloggerii si politicienii”, la care vor fi invitate nume cunoscute din politica romaneasca.

Si inca o informatie: a doua zi, duminica 31 mai, incepand cu ora 19:00, va avea loc after party ZBB in Clubul „THE SILVER CHURCH”, aflat la parterul Casei de Cultura a Studentilor. Va fi o petrecere organizata in exclusivitate de bloggeri, la care accesul publicului e liber. Programul va cuprinde evenimentul „DRUM-UP”, spectacolul „TRUVERII” si concertul formatiei „KARMA”.

Festivalul „ZIUA BLOGGERILOR BUCURESTENI” este un proiect realizat in colaborare cu Asociatia Culturala ADSUM, Asociatia Consumatorilor de Media(ACM), Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, Teatrul MASCA, www.presainblugi.com si ASUB.

Sponsor principal: Bergenbier. Sponsori: MILITARI SHOPPING, PHD PIZZA, Editurile Tritonic si NEMIRA, Asociatia RECOLAMP, Clubul „THE SILVER CHURCH” si ORIFLAME.

Mai multe informatii despre acest eveniment se afla pe site-ul oficial al festivalului, www.zbb-2009.ro .

Ziaristii sunt invitati la ora 14:00 la o intalnire speciala cu bloggerii si organizatorii evenimentului. Intalnirea va avea loc la etajul I, sala 8, unde se vor decerna si Diplomele ZBB.


Popup detector