FNT 2008: explozie teatrala in Bucuresti

19 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

FNT 2008: explozie teatrala in Bucuresti
TAGS:
festival  altceva  teatru 
Cea de a 18-a editie a Festivalului National de Teatru aduce pe scenele bucurestene spectacole de exceptie. In perioada 1-10 noiembrie, FNT isi va bucura publicul printr-o explozie de spectacole valoroase din tara si din strainatate, oferind o imagine complexa a pietei de teatru contemporan.

In afara de a sublinia noutatile teatrale, FNT incepe din 2008 sa prezinte tinerii regizori care au debutat in ultimul an si sa aduca spectatorul mai aproape de spectacol organizand o serie de evenimente speciale.

Editia din 2008 a FNT este structurata pe trei categorii: Spectacole romanesti de top (Romanian Showcase), Spectacole invitate din strainatate (International Voices) si Debut (New Entry).

Oferta FNT 2008 este completata cu sectiuni speciale - Spectacole de dans/ Dance Showcase (in colaborare cu Centrul National al Dansului), Debut/ New Entry (in colaborare cu Teatrul de Comedie) si Noptile Teatrului Independent /Indie Nights (in colaborare cu Teatrul Luni de la Green Hours).

Noutatile editiei 2008 sunt, pe langa sectiunea Debut, editarea unei reviste a Festivalului National de Teatru, Scena.ro, organizarea de workshop-uri pentru profesionistii artei spectacolului, lansarea proiectului Piata de teatru si relansarea site-ului FNT (www.fnt.ro).

Spectacolele vor avea loc pe scenele mai multor teatre bucurestene (Teatrul National I.L. Caragiale, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Ion Creanga si Teatrul de Opereta Ion Dacian).

Workshop-urile, conferintele si intalnirile FNT se vor desfasura la UNATC, lansarile de carte la Libraria Carturesti, spectacolele de dans la Centrul National al Dansului, iar majoritatea spectacolelor din cadrul Noptile Teatrului Independent vor avea loc la Teatrul LUNI de la Green Hours.

Sursa: FNT


Popup detector