Ecstasy, mai sigur ca alcoolul, tigarile sau calaritul

30 Octombrie 2009 Create It BeatFactor

Ecstasy, mai sigur ca alcoolul, tigarile sau calaritul
TAGS:
droguri  ecstasy  alcool 

Dupa ce au fost facute publice statisticile care reflecta ca 98% dintre clubberii din Marea Britanie au consumat macar odata droguri, si ca aproximativ 70% dintre ei urmau sa consume droguri chiar in ziua in care au fost intervievati, declarand ca prefera cocaina, ecstasy-ul si cannabisul, profesorul britanic David Nutt a tras un semnal de alarma in ce privestea informarea corecta asupra riscului la care se supun acesti consumatori.

Expertul in droguri a evidentiat faptul ca oamenii de stiinta deja au castigat in fata argumentului intelectual, mizand pe faptul ca tinerii trebuie sa fie mult mai bine informati in ce priveste activitatile "euforice" pe care le indeletnicesc.

"Trebuie sa recunoastem ca tinerii vor sa experimenteze - cu droguri si alte actiuni posibil daunatoare", a declarat Nutt. Acesta a adaugat faptul ca tot ce se poate face este sa-i tina departe si de alte activitati care ar putea sa le faca rau.

Profesorul a declarat ca cei care iau ecstasy se supun la acelasi risc cu cei care calaresc, acesta fiind sustinut de statisticianul David Spiegelhalter.

Statistic, cei care se accidenteaza in urma calaritului, consumului de alcool sau tigari sunt in numar mult mai mare fata de cei care consuma cannabis sau ecstasy.

Scuba diving este de cinci ori mai periculos, iar alpinismul de opt ori mai periculos decat consumul respectivelor substante.

Acesta a adaugat faptul ca, in gerneral, oamenii in varsta simt nevoia sa ia atitudine din punct de vedere moral, si nu pe baza unor statistici sau argumente logice.






Popup detector