Dupa concertul lor la Untold, Belau se intoarce in Romania

18 Ianuarie 2017 Elena Paraschiv Best Music

Dupa concertul lor la Untold, Belau se intoarce in Romania

Belau a aparut in scena muzicii maghiare cu videoclipul lor de debut Island of Promise, care s-a bucurat de un succes mare si a strans multi fani. Primul lor album a aparut recent cu titlul the Odyssey, si au avut 2 concerte de lansare sold out, acum pornesc intr-un turneu in 3 orase din transilvania.


Belau a fost initial un proiect solo care, cu timpul a devenit un duo. In acest proiect dorul si atmosfera plina de speranta se intalnesc cu un fond muzical electronic. Scopul lor este ca prin melodii sa ne ghideze spre locuri fascinante, in care dorim sa ajungem.


Belau s-a bucurat de multe succese : anul trecut piesele si videoclipurile lor au fost incluse in topuri pe mai multe platforme on-line, au castigat premiul Klipszemle si piesele lor au fost difuzate la multe posturi importante de radio. Formatia a participat la un turneu de aproximativ 40 concerte la festivaluri precum Sziget, Balaton Sound, Jazz Piknik sau festivalul Untold, cel din urma fiind ales cel mai bun festival din Europa in 2016.


“Piesele s-au nascut in urma unei clatorii speciale in jurul Marii Mediterane, iar noi dorim sa transmitem publicului experienta acestei calatorii. In vara lui 2016 am cantat la Untold, si a fost unul dintre concertele cele mai memorabile, au ajuns multi la concert si a fost un public foarte bun si primitor, iar datorita acestei experiente asteptam cu nerabdare sa ne intoarcem in transilvania” - marturiseste Peter Kedves, fondatorul trupei.


Proiectul solo a lui Peter Kedves intre timp a devenit o trupa cu Krisztian Buzas si alti muzicieni de session. Pe albumul the Odyssey pe langa piesele instrumentale, apar soliste talentate precum Antonia Vai, Bogi Dallos, Sara Herrer, Monoka Myra si Böbe Szécsi.


Trupa, care a primit critici pozitive si in strainatate, dupa cele 2 concerte de lansare sold out si dupa concertul lor de succes din Londra va concerta pe 19 ianuarie in Cluj, pe 20 in tg. Mures, iar pe 21 in Oradea, cu albumul lur the Odyssey.


Popup detector