Dub FX si noi confirmari autohtone la Peninsula 2010

21 Iulie 2010 Beat Factor BeatFactor

Dub FX si noi confirmari autohtone la Peninsula 2010
TAGS:
dub fx  Peninsula  festival 

4 locatii muzicale, peste 70 de trupe si DJi – acestea sunt numerele cheie ale verii, cele care descriu Festivalul Peninsula care va avea loc intre 26 si 29 august la Tirgu Mures.


Fanii muzicii electronice underground vor petrece pe ritmurile unuia dintre cei mai mari mesteri ai genului, Dub FX – un trubadur modern, artist de strada modest si star de faima internationala. Benjamin Stanford, originar din Melbourne, s-a prezentat pentru prima oara publicului in calitate de muzician de strada in Manchester, iar la 5 ani de la acest „debut” este invitat la cele mai mari festivaluri de pe mapamond, concertele sale din cluburi atragand mii de fani.


Reperetoriul sau este simplu, dar foarte eficace: isi inregistreaza beatbox-ul, din care face negativul cu ajutorul pedalei de loop, pe care pune mai apoi voce. Dub FX combina dubstep, reggae si drum and bass si este definitia unui artist care s-a realizat prin forte proprii: dupa ce a devenit celebru pe YouTube cu clipuri filmate in stil minimalist – el, microfonul, masa de mixaj si cate un saxofonist extrem de talentat – a insistat sa isi finanteze singur aparitia primului album. Unul din favoritii publicului din Romania, Dub FX va concerta la Peninsula in ultima zi, adica duminica, 29 august, la Terasa Kiss, alaturi de cantareata si logodnica sa, Flower Fairy, saxofonistul Mr. Woodnote precum si mai multi invitati speciali.


Organizatorii au rezervat si o surpriza fanilor lui Dub Fx. In premiera pentru Romania, artistul a fost de acord sa arate tuturor exact cum a reusit el sa ajunga faimos, respectiv el va face un street performance in centrul municipiului Targu Mures, pe perioada festivalului.


Ocazie unica nu doar pentru fani, dar si pentru cei care poate au incercat sau vor sa incerce stilul unic al artistului australian, care a decis sa petreaca mai multe zile la cel mai mare festival din Romania, Peninsula – Targu Mures.


Un alt cadou dedicat fanilor muzicii electronice de underground sunt britanicii de la Nero, trupa numarul unu al scenei dubstep, dovedit si de votul publicului pe portalul Beatport, unde au luat locul unu atat la categoria Cel mai bun artist, cat si la Cea mai buna piesa dubstep.


Oferta autohtona a Festivalului Peninsula se imbogateste cu un recital al celor de la Vama, formatie foarte iubita de publicul targumuresean, care vor concerta in prima zi a festivalului. Tot in prima zi de festival isi face debutul la Peninsula si formatia timisoreana Persona, la Terasa Kiss.


Vineri, 27 august e randul baietilor de la Directia 5 – ei deschid concertele de pe Scena Mare, zi in care vor mai canta aici The Rasmus, Quimby si Gorillaz Sound System. Tot vineri, la Terasa Kiss avem recital Blazzaj, iar in Party Tent startul la concerte il dau tirgumuresenii de la Ultimul Rand, zi pe care o incheiem cu petrecere jazz in stil Butterflies In My Stomach.


Ultima zi a festivalului sta sub semnul versurilor imortalizate de trupa Taxi – sa nu uitam cine ne-a povestit prima data despre solutia criogeniei – care canta prima in Party Tent. Tot in ultima zi de festival va urca pe scena Terasei Kiss, Artan si trupa sa Partizan.


Terasa Kiss va gazdui concertul spaniolilor de la Che Sudaka sambata, 28 august, in locul datei de 29 august, anuntate initial.


Popup detector