Drepturi de autor de cumparat pentru orice piesa

30 Iunie 2010 Beat Factor BeatFactor

Compania Rumblefish va deschide un magazine online inedit, numit Friendly Music, de unde oricine va putea sa `cumpere` drepturile de autor ale pieselor preferate in schimbul taxei de 1.99 $ pentru fiecare melodie, scrie mashable.com.

Daca vreti, de pilda, sa postati un hit pe coloana sonora a unui clip personal pe Youtube, o puteti face fara sa existe riscul ca ea sa fie inlaturata din motive legale.

Atunci cand `cumperi` o piesa de pe Friendly Music, vei avea dreptul sa o modifici si sa o folosesti cum vrei, cata vreme mentionezi artistul si nu utilizezi cantecul in scopuri comerciale.

Mai exact, ai voie sa o utilizezi pentru inregistrarea nuntii sau a zilei tale de nastere, dar nu pentru a face reclama unui produs, indiferent de natura acestuia.

Serviciul este asemanator cu iTunes, insa fiecare track costa 1.99$. Poti cauta artistul dupa nume sau gen muzical si poti elimina chiar anumite atribute muzicale.

Pentru aplicarea corecta a drepturilor legale de continut pentru upload-urile efectuate pe aproape orice site video, compania a incheiat un contract cu YouTube, astfel incat sa se asigure ca nu vor exista confuzii privind legalitatea articolelor incarcate de utilizatori.


via bestmusic.ro

Friendly Music prezentare pe www.playmymusic.ro


Popup detector